Hol találhatnék a vállalkozásba egy megbízható, csinos asszisztenset Zalában?
"De egy új, komplex programot, ami még egy 20 évesnek is gondot okoz, szerintem már nem tudnál elsajátítani, nálunk 3 hónapos oktatással kezd egy új belépő, és bizony nem tudja mindenki befejezni."
Ebbe azért ne legyél annyira biztos... :D
Nő létemre 13 évig metróvezető voltam. Ha azt a nagy elektromos sémát - amit rühelltem - meg tudtam tanulni 5-ösre, akkor talán ez is menne... :D Szinte az egész életemet végigtanultam - mikor mi érdekelt :-)
Bántja a szememet, úgyhogy helyesbítek:
ebbe=ebben
Nem tagadom, hogy vannak ilyen emberek, akik akár 70 évesen is okosabbak, mint egy 30 éves mérnökember.
Én ezzel nem személyeskedni akartam, nem mindenkire írtam.
De azért azt fogadjuk már el, hogy a 60-hoz közelítő korosztály nem olyan friss szellemileg, mint a huszonévesek, és főleg nem olyan gyors, legfőképp ha számítógépen végzett munkáról van szó.
Nyilván vannak kivételek mindkét csoportban.
Van nekem belassult és bamba, semmihez sem értő 30 körüli kollégám is, máig nem értem, hogy kerülhetett abba a pozícióba, amiben van.
De nemrég nyugdíjba vonult 58 éves kolléganőnk a havonta 1x előkerülő feladatot csak a jegyzeteit elővéve volt képes megcsinálni. Nekem nem okoz gondot az sem, amit fél éve csináltam utoljára.
Másik nyugdíjhoz közelítő kolléganőmnek állandóan hőhullámai vannak, semmi nem jó neki, klimaxol.
A harmadik egyik műtétről a másikra jár, alig látjuk, mintha már nem is dolgozna ott.
A 40 alattiakon ezeket nem veszem észre, max akkor mennek, ha a gyerek beteg.
De értsd már meg, hogy ez így van rendjén, én ezeket nem sértésnek szánom.
Ez az élet rendje.
Biztosan nagyon ügyes 57 éves vagy, de fogadd el a korod, éld meg méltósággal, ne akarj versenyre kelni a fiatalokkal. Ők olyat tudnak, amit te nem. Te meg olyat tudsz, és olyanokat éltél meg, amiket ők sosem fognak.
Már én sem tudok versenyre kelni egy 20 évessel, pedig még csak 30-as korosztály vagyok, és elég tájékozottnak és nyitottnak tartom magam.
Semmi rossz szándék nincs benne, de ha csinos asszisztenst keresnek, akkor nem Rád gondolnak. Ettől még lehetsz jó ember, meg profi abban, amit csinálsz. De 57 évesen új szakmát kezdeni, ez csak A kezdő című filmben működik.
Lehet láttad, szerintem tavaly ment a mozikban, Robert de Niro-val és Anne Hathaway-jel.
Ha nem láttad, nézd meg, egy könnyed limonádé film egy özvegy emberről, aki nem akar unatkozni, és elmegy gyakornoknak egy olyan helyre, ahol kb. semmihez nem tud hozzászagolni. És egyébként a konklúzió is az, amiről az elején szó esett köztünk: hogy ő már nem tanul be a brutálisan gyorsan pörgő értékesítésbe, viszont emberileg meg többet tud nyújtani, mint a fiatalság.
Tudnék még pár dolgot írni, de nem akarom szétbarmolni a kérdést - az meg egyáltalán nem fordult meg a fejemben, hogy engem keresne a kérdező :D nem is írtam neki :-)
De azt sem hagyom, hogy az idősebb korosztályt "letrottyosozd" :D (kéretik nem megsértődni, csak humornak szántam) És nem, nem szedek gyógyszert - bár lehet, kéne - főleg nem 11-et!!
Orvoshoz sem járok, mert nincs időm rá :D Na, megyek is dolgozni...
De bizony megsértődtél, nagyon is kiérződik a válaszodból hogy a sértettség szól belőled.
Pedig minden írásomnál hangsúlyoztam, hogy nem ez a cél.
Attól még, hogy odaírtad, hogy humornak szánod... minden viccnek a fele igaz.
Ha nem éreznéd úgy, hogy ez letrottyosozás volt, nem említetted volna meg.
Örülök, hogy nem szedsz gyógyszert. Maradjon is így még sokáig. Ettől még a korosztályod 90%-a szed.Én már most is szedek. :(
Péntek este 8kor meg benyögni, hogy na mész dolgozni... ne haragudj, de ez most vicces volt.
Nem mentél te sehova, changsúlyozni akartad, hogy milyen aktív vagy még.
Én egy vitának kifejezetten örülök, amíg nem durvul el. (szerencsére ez nem olyan volt. )
Mindketten leírtuk a véleményünket, az ilyen beszélgetéseket szeretem.
De a folyamatos kontrázásodból egyértelművé vált, hogy nem tudod elfogadni, hogy elmúlt a fiatalságod.
Ezen viszont nem tudok segíteni.
Jó éjszakát.
"Péntek este 8kor meg benyögni, hogy na mész dolgozni... ne haragudj, de ez most vicces volt. "
Látatlanban ítélkezel: a múltkor este 8 után végeztem a gyerekemmel az orvosnál és fél 9-kor csináltam meg 1 munkát.
Nem alkalmazott vagyok, sokszor én osztom be, mikor mit dolgozom - látod, nem vagy elég rugalmas szemléletű...-azt hiszed, csak 8-fél 5-ig lehet dolgozni :-)
Szó sincs róla.
Az én párom nemrég ment el éjszakázni.
Nincs olyan időpont, amikor ne dolgozna valaki.
Csak épp fura volt, hogy ez a "na léptem" típusú megjegyzés épp most jött elő, a végén, amikor már bizonygatni kell, hogy mennyire hasznos és aktív tagja vagy a társadalomnak. Nem kell!
NEM TAGADOM!
De zárjuk le. Nincs már ennek értelme, ne vegyél magadra olyan dolgokat, amiket nem személyesen neked címeznek.
Ne akard megváltani a világot a korosztályoddal, olyan ez, mintha fegyvert akarnál fogni, és bebizonyítani, hogy le tudod verni a huszonéveseket puszta kézzel.
Tényleg nem értem, miért vetted ennyire magadra, ha téged nem érint.
Ha elkezdik nekem mondani, hogy a 30-asok már begyöpösödött agyúak, én nem kezdek el balhézni, mert én nem tartom magam annak. (nem, nem balhéztál, ez csak egy példa volt.)
Jó munkát Neked, én ezt már tényleg lezárom, fáradt is vagyok, meg értelmét sem látom folytatni.
"értelmét sem látom folytatni."
Én sem - jó éjt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!