Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szerintetek mihez kezdjek?

Szerintetek mihez kezdjek?

Figyelt kérdés

Iskolázatlan vagyok, nincs szakmám, és nem vesznek fel sehova. Már 13 éves korom óta dolgozok, de még ebben az évben vége lesz a munkahelyemnek. Nem tudok mihez kezdeni, egyre szegényebbek vagyunk, a következő számlabefizetéskor valószínűleg már az internetre se lesz pénzem. Tudok animálni, és kisebb animációim már vannak, igaz csak annyit tudok amennyit az interneten megtanultam.

Az iskolát nem tudom folytatni, mivel a munka miatt nem tudok bemenni. Segélyt meg nem kapok, hiába mondtunk el a helyzetet és azt, hogy az iskola miatt kell, mivel elég messze van.

Egy saját vállalkozáson töröm a fejemet, legalábbis annak nevezhető. Animációs filmeket akarok feltenni angol nyelven a YouTube-ra, és szabadúszóként 3d modellezést, és 2D-3D animálást vállalni. Ennyi pénzből simán megtudnánk élni, most is kb. 15-25 ezer ft az amiből megél a család, mellesleg szerbiaiak vagyunk.

Nincs se rajztáblám, se komolyabb pc-m amivel ezt véghez tudnám vinni normális minőségben. Kölcsönt meg nem kapok.

Szerintetek mit tudok tenni ebben a helyzetben?

2016. júl. 29. 13:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Gondolom nálatok is van Munkaügyi központ meg álláskeresési támogatás/segély - érdeklődj ott, náluk, mihez tudnál kezdeni?
2016. júl. 29. 13:28
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen van, munkaközvetítő, de azt mondták hogy ha nincs meg a suli nem tudnak segíteni. Azt tanácsolták keressünk egy gazdát aki alkalmazna minket, nos egy viszonylag nagyvárosban lakunk, kevés gazda van, a legtöbbet ismerjünk, és alig van pénzük disznót venni, nem munkást fizetni. A segély meg esélytelen, apám szívbeteg és mégse kap, pedig az orvosok elrendezték neki, és mondták is hogy még seprűt se lenne szabad fognia, nem hogy dolgozni.

Kifogásaik folyton vannak, azt mondják a szüleimnek hogy vannak gyerekeik, menjenek el dolgozni. De ha azt mondjunk hogy nem kapunk munkát, akkor azt mondják nem az ő bajuk.

Mellesleg itt segély után, sokan ott isznak a bolt élőt kidőlve vagy részegen. Agyon segélyezzék őket az adóból, amit szerintem nem is fizetnek. Az egyik szomszédunknak és egyben rokonunknak van 2 lova, pár disznója, kis traktora, és mégis náluk 3-an kapnak segélyt, amit folyton elisznak, és elbuliznak. Amikkor ezt felhozta anyám, és szociális segélyt kért nekem és a húgomnak, azt mondták nem ránk tartozik hogy kinek adnak pénzt, és nekünk nem fognak adni semmit, max ha elveszik anyám pár ezres segélyét és azt adják nekünk. Meg folyton rendőrségél fenyegetőznek.

Ennek a háttérében az lehet hogy vásároltunk egy házat, mivel a régi lassan összeomlott volna, és mondatni elég jó állapotban van az új házunk. De ezt a házat sok sok év munkájával szerezték meg a szüleim, nem itták el a pénzt hanem folyton elrakták a keresetüket. Igaz régen sokkal többet kerestünk, bár akkor se voltunk gazdagok, de amióta megvettünk ezt a házat azóta egyre szegényebbek leszünk.

2016. júl. 29. 14:10
 3/7 A kérdező kommentje:
Na meg hozzá tenném hogy nem örökre akartunk segélyt kérni, csak amíg talpra állunk, esetleg szakmát szerzünk.
2016. júl. 29. 14:13
 4/7 A kérdező kommentje:
Inkább folytatom amit elkezdtem, kétlem hogy ezen lehetne segíteni, talán a kérdés is értelmetlen.
2016. júl. 29. 14:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát nézd, én a szerb törvényeket nem ismerem, de nálunk (Magyaro.) ha valakinek bejelentett munkahelye van, az a munkanélkülivé válás után álláskeresési támogatást kap 3 hónapig. Ezért mondtam, hogy menj be a Munkaügyi Központba, amikor munkanélküli leszel. Ez nem szociális segély, amit vagy adnak vagy nem, hanem ledolgozott X idő után mindenkinek jár.

Addig meg pl. próbálj meg nyelvet tanulni a netről - azzal talán jobban el tudnál helyezkedni (angolt pl. a Duolingo.com-ról)

2016. júl. 29. 14:29
 6/7 anonim ***** válasza:

Én a helyedben fognám magam, és kimennék külföldre.

Most, hogy a sok analfabéta kecskepásztor migráncs meg se áll Németországig mindenféle papír nélkül, te is eldobálhatnád a papírjaidat, aztán követeld a menekülteknek járó 1500 eurós segélykét Merkel muttitól :P

De ezen túl is vannak lehetőségeid külföldön.

Most még csak nem is Magyarországra gondolok, hiszen az itteni bérek nyilván jobbak, mint a szerbiaiak, de ugyanúgy semmire se jók.

Viszont te nyilván anyanyelvi szinten beszélsz szerbül is, nem? Na, hát a szláv nyelvek nagyon hasonlók, ha az egyiket tudod, megértenek a többiben is.

Én a helyedben valamelyik EU-s szláv államba próbálnám bedolgozni magam, leginkább Szlovéniába. Azok vitték ezek közül a legtöbbre.

Ha ott be tudod dolgozni magad akármilyen kulimunkára, a szláv nyelvtudásod miatt később akár a tanulás, minőségi munkalehetőségek is kinyílnak előtted minden különösebb erőfeszítés nélkül...

2016. júl. 29. 21:19
 7/7 A kérdező kommentje:

Nos még nem volt bejelentett munkahelyem, bár a többieknek se akik segélyt kapnak, ugyanott dolgoznak ahol én, ezért tudom.

Kicsit de értem a nyelvet, bár nem beszélem anyanyelvi szinten, mondhatni az angol nyelvet sokkal jobban értem.

De ha szerb az eladó, vásárlások nincs akadály.

Ha be álok a migránsok közé, fen állna a veszély hogy a rendőrök esetleg a migránsok végeznek ki, szóval inkább nem. A nyelvüket se beszélem. Annyit még végkép nem keresek hogy normálisan elköltözzek.

Mindenesetre megpróbálom a tabletemen befejezni az animációs filmeket.

2016. júl. 29. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!