Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Vállalkozást kellene indítanom...

Vállalkozást kellene indítanom vagy valahogy másképp kell megoldani?

Figyelt kérdés
Adok egy szolgáltatást,mondjuk 3d szemüveges (oculus rift) kipróbálási lehetőséggel.Mondjuk 10 perc 1500 FT.Egyéni vállalkozást kell indítanom ? számlát kell adnom az embereknek?Hogyan működik ez? Ha esetleg nem tudnátok megmondani,de esetleg tudnátok elirányítani valami féle tanácsadóhoz,azt is megköszönném.
2016. jún. 28. 21:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
60%
pénzt kérsz érte, akkor igen. vállalkozói kell hozzá.
2016. jún. 28. 21:37
 2/15 A kérdező kommentje:
Csak ugye fura helyzet,mert ez ilyen szakma nélküli szolgáltatás nyújtása.Ezért vagyok kicsit bizonytalan,mert ha valaki kozmetikus vagy autószerelő akkor gondolom neki van hozzá szakmája,talán szakma nélkül nem is csinálhatná nem? Vállalkozói igazolványt megigénylem.Utána hogyan tovább? Ha jól tudom 8 óra bejelentett munka mellett nem kell fizetni a havi 50E FT os vállalkozáshoz szükséges költségeket...Akkor mit kell fizetni?
2016. jún. 28. 21:47
 3/15 A kérdező kommentje:
Semmiképpen nem szeretnék feketén dolgozni,ezért szeretnék mindenképpen egy kis segítséget.Kicsit meg kell tolni az úton a bizonytalanságom miatt :) Köszi a választ.
2016. jún. 28. 21:47
 4/15 anonim ***** válasza:
60%
Az egyéni vállalkozóit az okmányirodában lehet kiváltani - ott pedig meg tudják mondani, hogy x tevékenységet milyen engedéllyel, milyen Teáor (vagy mi a csuda) számmal lehet végezni. Ha van 8 órás főállásod, akkor mellékfoglalkozású KATA-s vállalkozóként "csak" havi 25 ezer ft adót kell fizetned. És igen, kell adni minden egyes szolgáltatás igénybevételről számlát. Ha 5 ft-ért adok el valamit, arról is.
2016. jún. 28. 22:08
 5/15 A kérdező kommentje:
Hű,azt hittem nem kell így fizetni...ingyenes...Hát azért a 25E sem kevés.És az adózás az,hogyan működik?1500 FT ot elkérek,abból gondolom adózni is kell.Ez már gondolom könyvelő meló...
2016. jún. 28. 22:27
 6/15 A kérdező kommentje:

valahol ezt írják...:

A heti 36 órát meghaladó munkaviszony mellet végzett egyéni vállalkozás esetén, viszont nincs járulék fizetési kötelezettsége az egyéni vállalkozónak.

Csak a bevételei után keletkezik adó és EHO fizetési kötelezettsége.

Csak én értem akkor félre?

2016. jún. 28. 22:39
 7/15 anonim ***** válasza:

Nem, azért írtam a 25 ezer ft-os megoldást:

Ezt úgy híják, hogy KATA adózás, azaz Kisadózók Tételes adója: mint írtam, befizetsz minden hónap 12.-ig a NAV-nak 25 ezer ft-ot aztán jó napot. Csak annyi a dolgod, hogy összegyűjtöd a számlákat és év végén (febr valameddig) bevallod - de azt tényleg könyvelővel érdemes csinálni. Meg azért nem árt, ha van könyvelőd - menet közben felmerülő témáknál sok mindenben ki tud segíteni :-)

2016. jún. 28. 22:41
 8/15 anonim ***** válasza:

Választhatod a másik fajta adózást is, amikor is a bevételből leírhatod a költségeket és csak az után adózol, de akkor azt a bevallást minden hónapban be kell adni és ahhoz tényleg kell könyvelő - ami havi 10-12 ezer ft.

Szóval nem biztos, hogy az megéri...

Bevétel - függő, hogy mennyi bevételed jön be, mi éri meg Neked jobban... Ezeket kell átrágni egy könyvelővel.

2016. jún. 28. 22:44
 9/15 anonim ***** válasza:

Na, látom, közben még írtál...

ezt,

"Nem, azért írtam a 25 ezer ft-os megoldást: " a könyvelős kérdésedre válaszoltam.

Akkor tisztázzuk: van egy olyan, hogy KATA, ahol havi "átalányt" fizetsz, ez a 25 ezer ft, ehhez nem kell minden hónapban könyvelő, de legyen egy olyan, akivel meg tudsz beszélni dolgokat és mondjuk fél évente fizetsz neki X összeget.

Aztán van a másik, ahol havi bevallást kell tenni, ahhoz kell a könyvelő minden hónapban.

2016. jún. 28. 22:49
 10/15 anonim ***** válasza:
Mentem aludni - holnap folytathatjuk :-)
2016. jún. 28. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!