Vállalkozást kellene indítanom vagy valahogy másképp kell megoldani?
valahol ezt írják...:
A heti 36 órát meghaladó munkaviszony mellet végzett egyéni vállalkozás esetén, viszont nincs járulék fizetési kötelezettsége az egyéni vállalkozónak.
Csak a bevételei után keletkezik adó és EHO fizetési kötelezettsége.
Csak én értem akkor félre?
Nem, azért írtam a 25 ezer ft-os megoldást:
Ezt úgy híják, hogy KATA adózás, azaz Kisadózók Tételes adója: mint írtam, befizetsz minden hónap 12.-ig a NAV-nak 25 ezer ft-ot aztán jó napot. Csak annyi a dolgod, hogy összegyűjtöd a számlákat és év végén (febr valameddig) bevallod - de azt tényleg könyvelővel érdemes csinálni. Meg azért nem árt, ha van könyvelőd - menet közben felmerülő témáknál sok mindenben ki tud segíteni :-)
Választhatod a másik fajta adózást is, amikor is a bevételből leírhatod a költségeket és csak az után adózol, de akkor azt a bevallást minden hónapban be kell adni és ahhoz tényleg kell könyvelő - ami havi 10-12 ezer ft.
Szóval nem biztos, hogy az megéri...
Bevétel - függő, hogy mennyi bevételed jön be, mi éri meg Neked jobban... Ezeket kell átrágni egy könyvelővel.
Na, látom, közben még írtál...
ezt,
"Nem, azért írtam a 25 ezer ft-os megoldást: " a könyvelős kérdésedre válaszoltam.
Akkor tisztázzuk: van egy olyan, hogy KATA, ahol havi "átalányt" fizetsz, ez a 25 ezer ft, ehhez nem kell minden hónapban könyvelő, de legyen egy olyan, akivel meg tudsz beszélni dolgokat és mondjuk fél évente fizetsz neki X összeget.
Aztán van a másik, ahol havi bevallást kell tenni, ahhoz kell a könyvelő minden hónapban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!