Vállalkozás indításnak milyen költségei vannak?
Masszőr vagyok, eddig otthon csináltam feketén, megvan a vendégköröm is mindenem. Szeretnék azonban hivatalossá tenni ezt az egészet.Elvileg a KATA az jónak tűnik de!
Most akkor minden hónapban kipengettem az 50.000 plusz még a munkabéremből is adóznom kell? ez így elég meredek!
Így most olyan 100.000 körül jövök ki egy hónapban, de félek a bírságolástól. Szerintetek?
Egyéni vállalkozó leszel. A KATA 50.000 Ft-ért cserébe kiváltja a:
a vállalkozói személyi jövedelemadó és vállalkozói osztalékalap utáni adó
vagy átalányadó megállapítása, bevallása és megfizetése;
társasági adó megállapítása, bevallása és megfizetése;
a személyi jövedelemadó, járulékok (ideértve az egészségügyi szolgáltatási
járulékot is) és az egészségügyi hozzájárulás megállapítása, bevallása és
megfizetése (pl. osztalék, a személyesen közreműködő tag esetén a béren
kívüli juttatások utáni adó alól a kisadózó vonatkozásában);
szociális hozzájárulási adó és egészségügyi hozzájárulás, valamint a
szakképzési hozzájárulás megállapítása, bevallása és megfizetése alól.
Magyarul a kivéted(bérből) nem kell már semmit sem fizetni. 50.000 Ft-al letudsz mindent.
Illetve áfa mentes legyél! Eszköz igényed nagyon pici(gondolom), és az értékhatárt sem fogod elérni. Ha "fizetnél" áfát rosszabbul járnál.
nyugdíj meg, nemsokára már navos pénztárgép is szükséges lesz a masszőröknek.. na az lesz a cumi.
egy masszőr
Hűűű, az jó nagy szívás..az ember próbálna becsületes lenni és teljesen ellehetetlenítik. Hihetetlen..
De NAV-os pénztárgép van, akkor ez a KATA nem is működhet nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!