Adószámmal rendelkező magánszemélyként ha számlát kérnek tőlem hány százalék az ÁFA? Mit kell ráírni?
Adószámmal rendelkező magánszemély vagyok. Holnap vásárra megyek, és ha számlát kérne a vevő, hány százalék áfát kell ráírni a számlára?
Köszönöm előre is
Hát talán nem ártott volna alaposan körbejárni ezt a dolgot, mielőtt adószámos leszel...
Amikor kiváltottad, akkor ÁFA-mentes vagy ÁFÁ-s körbe jelentkeztél be? Ha ÁFÁ-sba, akkor kellene lennie könyvelődnek.
Amúgy meg az eladott terméktől is függ... Más az áfája egy italnak, más az ételnek, a könyvnek, stb.
Művész vagyok nem könyvelő mea culpa...
Mentességet élvezek mivel 6.000.000 alatt van
tevékenységem: képzőművészeti tevékenység, egyéb alkotóművészet
Utolsó, ez nem igaz.
NYugtaadási kötelezettség van, nem számla.
"Mentességet élvezek mivel 6.000.000 alatt van "
Első vagyok és én sem vagyok könyvelő (de én is 6 millió alatti), de értelmezni azért tudok :-) : ha valamitől mentes vagyok, akkor azt nem kell feltüntetnem, azaz akkor nem értem, miért akarsz ilyen-olyan %-ot írni a számlára?
Egyébként az áfa%-hoz azt kell írni, hogy AAM (alanyi adó mentes) és az összegnél pedig egy áthúzott kört vagy 0-át kell feltüntetni.
Most komolyan: nincs könyvelőd? Mert akkor lehet, hogy az adózással is bajban leszel... Mivel nem a munkáltató/megbízó vonja le Tőled a járulékokat, egy csomó mindent kell adóznod (szem, jöv. adó, szocho, stb.)
Kérdező, ha ennyire nincs eszed, akkor ne legyél inkább vállalkozó...
Szerinted, ha alanyi adómentes vagy (segítek: így nevezik azt, hogy "mentességet élvezek"), akkor mennyi százalék az ÁFA?? MENTES!!!!!! Tehát NEM ÁFÁS SZÁMLÁT ADSZ!!!
Így már érted?
" undorítóak vagytok mindannyian"
1,6-os vagyok és ezt kikérem magamnak - én nem sértegettelek, Te se tedd azt. Kösz.
Sőt, azt hiszem, elég részletesen leírtam, hogy kell kitölteni a számlát, s tényleg javaslom, hogy legyen könyvelőd.
Amúgy meg nem kell ennyire nebáncsvirágnak lenni - a vásárba se csak cuki vevők vannak :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!