Segít valaki a melegkonyha engedély megszerzésében?
Ha még ez sem megy, akkor nem túl biztató jövő elé nézel..
Egyébként címszavakban:
vállalkozás, bejelentés a helyi önkormányzathoz, HACCP, kémiai kockázatbecslés, ÁNTSZ, biztonsági adatlap bejelentés, Nébih, Tűzoltóság, építéshatósági engedély, ha át kell alakítani valamit, hogy megfeleljen a HACCP-nek ( esetleg műemlékvédelem).
Emellett, tűz-és érintésvédelmi felülvizsgálat ( Előbbi, 6, utóbbi 3 évig érvényes, rágcsálóirtás fél évig érvényes.
Munkavédelmi felügyelethez elsősegély láda ( dolgozók számától függően), balesetvédelmi oktatás, üzemorvosi szerződés, eü kiskönyv, tüdőszűrő.
Termékkörtől függően, anyaghányad kalkuláció, gyártmánylap, szakosított tárolás, hűtők ( kontroll hőmérőkkel), megfelelően elhatárolt előkészítő helyiségek, személyzeti öltöző wc, külön bejáratú szociális helyiségek, szárazáruba, egyéb helyeken polcok teherbírással együtt megjelölve, vendégtérbe külön wc-k.
Áruátvétel módja, tárolási megoldások, kézmosók, használt tisztítószerek zárt tárolása, tűzoltó készülékek elhelyezése, utánvilágító tábla, stb.
De ez mind benne lesz a HACCP-en úgyis.
HACCP auditor megcsinálja ezeket, nem kell ezt túlbonyolítani. Amiket írtam, azok mind annak a részei.
az alapján kell kiépíteni, átalakítani és majd azt fogják ellenőrizni.
Az önkormányzat, meg kiadja, ha megvannak a hatósági visszaellenőrzések és hozzájárulások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!