Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kocsmát szeretnék nyitni,...

Kocsmát szeretnék nyitni, valaki tud segíteni mekkora tőke kellene, valamint milyen engedélyek, végzettség?

Figyelt kérdés
áfész helység bérléséről lenne szó, falusi kocsma szóval a bérleti díj nem horror nagyvonalakban a helység is rendben kb 1 évvel ezelőtt üzemelt de az üzemeltető elköltözött. amit tudni szeretnék mennyi lenne beindítani, a raktárt áruval feltölteni, esetleg gépeket lehet bérelni? gondolok itt zenegépre mondjuk egy online játékgépre, vagy az külön engedélyköteles? biliárd asztal darts bérlésére van lehetőség? a vállalkozást hogy meg tudjam nyitni milyen szakmai végzettség kell? vagy elég ha az alkalmazott rendelkezik vele? szinte minden ami egy nyitáshoz kell tudni szeretnék. a válaszokat előre is köszönöm!

2016. márc. 11. 11:37
 1/4 anonim ***** válasza:
53%

Van egy egyszerű tanácsom: ha nem vagy vendéglátós, hanyagold...

És nyilván nem vagy, mert akkor nem kérdeznél ilyeneket...

Ha nincs tapasztalatod, nem ismered egy vendéglátó egység üzemeltetésének a folyamatát, akkor veszett fejsze nyele.

És ne mondd, hogy felveszel valakit, aki ért hozzá, mert akkor hamarabb lehúzhatod a rolót, mintha te állnál a pultba...


Üdv: egy 15 éve ebben dolgozó

2016. márc. 11. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Sajnos az első hozzászóló jól látja a helyzetet. Ha a szakmában vagy, kisebb a veszteséges működés esélye, emellett az áruösszetétel és beszerzési forrás, esetleg fizetési megoldások sem okoznának gondot, mert abba nem minden esetben kell külön tőkét befektetni.


A saját és bérlés között pedig vannak szempontok amik alapján eldönthetők melyik a célszerű . Zenegépre nem fizetnék külön jogdíjat sajátba, hacsak nem alkalmi vételben benne lenne az árban.


Vendéglátó üzletvezetői kell, vagy neked, vagy alkalmazottnak, - aki meg nem biztos, hogy nem fog idegen áruzni, ha a tulajnak nincs akkora rálátása sem az egészre, hogy pl. mi a stand - .

2016. márc. 11. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
helo! a vendéglátásban van tapasztalatom igaz annyi hogy a szakmám szakács (tudom a kettő nem tartozik össze) az anyósom kocsmáros és most mondott fel a munkahelyén szóval a standolás stb megoldott árut rendelni tud de még nem akartam hogy beleélje magát ha akkora összeg lenne a beindítása mint amennyivel én nem rendelkezem vagy kinullázna és mondjuk ha fél évig nem lesz nyereséges akkor lehuzhatom a rolót emellett én dolgoznék tovább ausztriában hogy ne csak erre támaszkodjak mivel tudom hogy nem egyről a kettőre megy hogy legyen egy kialakult vendégkör. a pesszimista úgysem fog összejönni el se kezd hozzászólásokat ha kérhetem mellőzzétek nem erre lennék kíváncsi hanem hogy pontosan mi kell hozzá esetleg ha valaki mostanában belevágott hasonlóba mennyi volt a befektetés mit, hol, hogyan érdemes? köszönöm!
2016. márc. 11. 19:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekunk 3 kocsmank volt egyszerre nagyon jol mukodo es nagyon kozponti helyeken konkurencia nelkul...amikor ment a kocsmabiznisz akkor rengeteg penzt termelt..rengeteget.. azta szepen le lehetett huzni a redonyt 2010 korul.. probalkoztuk utanna is masikba de ami mar egyszer befuccsolt ne vedd ki kb 1.5 misi kell hozza az aru a legkevesebb mert tudod csusztatni fizetest..
2018. máj. 25. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!