Vattacukor árusítással szeretnék nyáron foglalkozni, milyen engedélyek kellenek hozzá? Hol lehet beszerezni öket? Ha gyári gépet veszek külföldröl (euból) akkor az megfelel az elöírásokank?
6 éve csináltam, egy nyarat dolgoztam így suli mellett. Azóta nem tudom mennyit változott, de akkor vállalkozás bejelentése okmányirodában majd a településem önkormányzatánál. Utána kijöttek ántsz-től meg mgszh-től, de elég lazán kezelték, megnézték a gépet, vegyszereket, hol és hogyan keverem a cukrot és kb ennyi. (zsíroldó, fertőtlenítő szert kell használni, kézfertőtlenítő legyen, kézmosást meg kell tudnod oldani stb)
A gép is biztosan meg fog felelni az előírásoknak, legalábbis akik hozzám jöttek a géppel nem is nagyon foglalkoztak, inkább a higiéniával. Egyébként a konyhánkban volt egy szekrény, ahol tároltam az ehhez szükséges dolgokat és ott mutattam be nekik.
De még egyszer mondom, ez 6 éve ment így. De mielőtt okmányirodába mentem, felhívtam ántsz-t, ezért tudtam hogy kb mire számíthatok. Ezt tanácsolom Neked is.
Én is otthon mostam el, de inkább legyen nálad, ha véletlenül lenne egy helyszíni ellenőrzés, tudd bemutatni ott is. A mosogatószer UltraMax, a kézfertőtlenítő UltraSol nevet viselt anno. Metroban vettem, ha ezek már megszűntek esetleg, akkor biztosan segítenek hogy mik vannak helyette. Biztonsági adatlapot kell hozzá nyomtatni, ezt a metro honlapján megtalálod.
Kézmosáshoz meg ilyet vettem: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!