Mennyi lehet az értéke 200 db, Franciaországban vert 1992-es ezüst 200 Ft. Os érmének? (Eredeti gyári csomagolásban van)
Forrás nincs a zsák gyárilag le van varrva. A rávarrt papírcetlin a következő felirat olvasható: 200 pieces DENOM 200 FT NETT WEIGHT 2400 GRMS. A szöveg első része francia a második német. Az itthon későb vert 200-asok teljesen más csomagolásban jöttek ki a pénzverdéből. Ez biztos! (foglalkozási ártalom, innen tudom.)
Ezek most "próbaveret" jelzéssel is el vannak látva (mert akkor sokkal drágábbak) vagy mezei 200-asok?
És UNC minőségűek, tehát verdetiszták? Vagy taperolták már őket?
Verdetiszták. A zsák még nincs kibontva. Nagy valószínűséggel nem próbaveret
Nem verdetiszta változatban az 500-as finomságú ezüst pénzeket (Kossuth 5 forintos, kétszáz forintos) napi ezüst árfolyamon szoktam kilós tételben vásárolni Debrecenben.
jelenleg 14,1 USD/oz az árfolyam ami 290 Ft-os USD árfolyamon grammra átszámolva 132 Ft/gramm Ag.
Az érme ugye 12 gramm, ebből 6 gramm az ezüst -> 6*132=792
És mondjuk reális is, mert ahogy a licitálós oldalakat nézem, 800 Ft körül cserélnek gazdát ezek az érmek, aki 1000 forintért fix áron árulja, annak hónapok óta fenn van az aukciója, és nem viszi el senki.
Ha verdetiszta állapotban van, akkor esetleg 900 Ft-ot is megér. Ebben amiatt vagyok bizonytalan, mert az érme közforgalomban volt, több millió példányt vertek belőle, szóval numizmatikai értéke nincsen. Itt az érték az ezüst.
Szóval 800-900 Ft között van az értéke.
Ha eladásában gondolkodsz, esetleg vevő lennék a 200 darabra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!