Ezüst árfolyam?
Mi történt 2011-ben, ami ekkora változást hozott az ezüstre nézve? És mit történt azóta, hogy folyamatosan csökken az értéke?
A befektetési aranyhoz hasonlóan a befektetési ezüst ára is folyamatosan emelkedett ami további befektetési célú vásárlókat generált. Ami visszacsatolásként persze tovább emelte az árukat. Aztán jött az úgynevezett aranylufi, amikor hirtelen nagyokat zuhant az ára. Ekkor meg visszájára fordult a folyamat, vagyis igyekezett mindenki szabadulni a befektetési nemesfémeitől. Ami persze tovább nyomta lefelé az árakat hisz vevő nem volt csak eladó.
A befektetési ezüst ára eléggé az arany ára szerint mozog. Az aranylufi hatással volt rá is, vagyis eléggé kiábrándultak a befektetési nemesfémekből.
Közben utánaolvastam és kiderült az elmúlt években elég jelentősen növekedett az ezüst kitermelés.
Rengeteg cikket találtam.
Azt is olvastam, hogy a 15 dolláros unciánkénti ezüstár már nagyon közel van a bányák kitermelési egységköltségéhez. Ha tartósan 15 dollár alatt marad, akkor visszafoghatják a termelést. Ezzel szemben viszont az ipari igények nőnek. Most nézem kb július közepétől kezdett 15 alá ingadozni. 14:50-15:50 között.
Nekem ezekből az információkból az jön le, hogy most kellene ezüstbe befektetni.
Nézegettem ezüsttömböket, és a kereskedők elég nagy felárral árulják. Mit gondoltok erről az egészről?
És egyébként hogy éri meg ebbe befektetni, ezüsttömb formájában vagy van erre más módszer is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!