Hogyan működik az, hogy egy egyéni vállalkozástól átveszem az üzletet (kiskereskedelem), mint egyéni vállalkozó?
üzemeltető váltás bejelentés, ha nem saját tulajdonú lesz az ingatlan maga.
Új HACCP, Nébih, ÁNTSZ Tűzoltósági engedélyeztetés, bejelentés, érintés -és tűzvédelmi felülvizsgálat, rágcsálóírtás, stb.
+ adásvételivel berendezések, gépek, esetleg árukészlet átvétele.
ÁNTSZ mindenhez kell, ahol ha mást nem csak épp a takarítószereket is használják takarításhoz. Biztonsági adatlap bejelentés és azok kinyomtatva meg kell legyenek az üzletben.
Életjáradékot nem tudom...
Szerintem nincs ilyen, hogy átveszi a boltot.
Az egyik megszünik, a másik pedig egy új vállalkozás.
Amire Te gondolsz, az társas vállalkozásnál van, ahol megveszel egy céget (a bolttal együtt) Ott ugye nem változik az üzemeltető ( a vállalkozás), csak annak a tulajdonosa. Így az egész jogfolytonos lesz.
Az meg, hogy mit milyen formában veszel, az egyéni döntés kérdése (vételár, életjáradék, ajándék, hitel, becsszó stb. :-)
Az elsőnek:
Szerintem itt azért nem üzemeltető váltás van,mert a hatóságok nem úgy tartják nyilván a boltot hogy pl. "Alkatrész kisbolt", hanem Kanifaszi Guszti ev. boltja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!