7-es Adószámmal rendelkező egyéni vállalkozó vagyok. Be lehet-e jelentenem az Élettársamat 1 napra, mint az alkalmazottam?
Sztem hetes adószámmal nem vagy egyéni vállalkozó.
Sőt, nem is árusíthatsz ezzel, csak ha őstermelő vagy.
Egyéni vállalkozásba be tudsz jelenteni bárkit, akár egy napra is.
Elsőt annyiban javítanám, hogy ez valóban az adószámos magánszemélyek száma ugyan, de ha valaki előbb adószámos magánszemély és utána vállalkozó lesz, akkor megmaradhat ez a száma, tehát hetes adószámmal nem biztos, h nem vállalkozó. Persze nem tudom, kérdezőnek mi a státusza.
Nem tudom, a NAV telefonszámánál miért géppel beszéltél, nekem mindig sikerült elcsípnem őket és segítőkészek voltak. De be is mehetsz te vagy a párod megkérdezni.
Kiegészités: a 185-ös telefonszámon is be tudod jelenteni, kell a foglalkoztatni kivánt személy neve, adóazonosító és TAJ száma. Mindig előre kell bejelenteni.
De ezzel még nincs befejezve, hó végén a 1608számu bevalláson még be kell vallani a bért és közterhet. Úgy gondolom, hogy keress egy jó könyvelőt,inkább neki fizess mint a NAV-nak birságot. Az utóbbi többe kerül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!