16 évesen, szüleimtől és nagyszüleimtől összespórolt pénzemet, beszeretném fektetni, vagy saját válalkozást indítani, vagy valami hasonló. Van valakinek valamilyen tanácsa, hogy hogyan és mibe?
530.000 forintot spóroltam össze, és beszeretném fektetni. Egyelőre, nem a pénz csinálás a cél, hanem a tapasztalat szerzés, üzleti téren.
Apukám üzletember, aki ázsiából és óceániából hozat bútorokat és eladja, megkérdeztem és szívesen segít, de kiírtam jde is mert érdekel, hogy kinek milyen ötlete van.
Anyum egyetemi marketing és management tanár volt a corvinuson, ő is segít nekem szívesen. Apum azt is felajánlotta, hogy akár megduplázza vagy triplázza az alap összegemet, ha elég jó dolgot találok ki.
Tudnátok segíteni? Előre is köszönök minden választ! Mindnekinek zöldpacsit adok, amennyiben a válasz ehez a kérdéshez kapcsolódik.
Felhívtad őket este 7kor? Az igen...
Onnan veszem, hogy ma Magyarországon ez a törvény. 14 éves kor alatt a gyermek cselekvőképtelen, 14-18 életévéig KORLÁTOZOTTAN cselekvőképes.
És mint korlátozottan cselekvőképes személy (még ha 18 éves felüli is) NEM lehet ügyvezetője egy cégnek, maximum tulajdonosa. A kettő nagyon nem ugyaz az, meg nálad nem is az a cél, hogy a milliárdos cégnek a tulajdonosa legyél, amit amúgy működtetnek az alkalmazottak...
Igaza van a 11-esnek/9-esnek. Kiskorúként semmit sem alapíthatsz. :) Jogilag akkor leszel cselekvőképes ha betöltötted a 18.-ik életévedet. Kft-ben lehetsz tag, de a kft-ben megtestesített jogaidat is a szüleid (gyámjaid) illetve egyes esetben a gyámhivatal intézi. Még akkor is ha semmi károd nem származik ebből.
Ha jól tudom, ezért nem veszik be kiskorú gyermekeiket a felnőttek a kft-be.
És ha apukád alapítja a céget? Akkor kiküszöbölhető ez a dolog.
Állampapírra nem gondoltál? Nem magas a kamat, de kezdésnek nem lehet rossz.
Azt mondták, hogy cégtulajdonos lehetek, de a cég ügyvezető igazgatója amennyiben nem vagyok 18 éves nem, továbbá szülő(k)nek egy beleegyezési nyilatkozatot kell tenniük, meg befizetni dolgokat stb...
De lehetek.
Szerintem hívd fel őket te is, biztos szívesen elmondják neked is:)
Drága arany szívem, nem pont ezt írtam le korábban?
Lehetsz papíron tulajdonos - de az is csak limitáltan, hiszen a szüleid fognak rendelkezni a tulajdonod felett! - és ennyi. Nem alapíthatsz céget, nem vezethetsz céget, sőt, még egy árva döntést sem hozhatsz a cégben vagy papírt sem írhatsz alá önállóan.
Szóval húzd már ki egy kicsit a biliből a kezed...
jajj ez a fiatalkori naivság :D
tudod mit jelent az kérdező, hogy versenyszfére? hogy bármit is találsz ki olyan embereknél kell jobbnak lenned akik ezt hivatásszerűen végzik
16 évesen vettem egy benzines tologatós és egy benzines fűkaszát, valamint egy rotációs kapát mindenféle tartozékokkal aztán jártam a környező 5 faluban az öregek háza táját, hogy benzinpénz + 2000ft fejében bármilyen kerti munkát vállalok. Tavasztól őszig 800.000ret kerestem.
Ma is ezt csinálom lényegében, csak már nem öreg néniknek, hanem cégeknek ipari parkoknak és nem én csinálom, hanem a 60 alkalmazottam.
Tavaly 1milliárdos forgalmam volt, amiből a saját tiszta hasznom hozzávetőlegesen 230millió volt.
29/f
Előző vook
Legjobb barátom olaszországból hoz be olcsó kávét és kávégépeket. A kávét eladja a kávégépeket pedig hozzá bérbe adja kocsmáknak, éttermeknek, szórakozóhelyeknek, 10kg kv 10000 1kg-ot ingyen ad, ezzel 20000ft hasznot ad ingyen...
Folyamatosan járja a szórakozóhelyeket ép próbál leszerződni, tavaj készült el a háza amit összesen 75000.000-ból épített.
Szerintem a nyugati hulladékot behozni annyira nem nagy üzlet már, mert a szegényeknek nincs vásárlóerejük, a tehetősek meg vagy ismerik az ebay-t vagy nem is nagyon vesznek "olasz kávét".
A 90es években volt nagy biznisz behozogatni dolgokat, meg használt cuccal seftelni.
Azt most nem boncolgatom, hogy 800 ezres árbevétel mennyire volt jó üzlet úgy, hogy tied a gép és csak a benzint fizették. A legalább 400 munkaóra alatt azért szinte nagygenerál is van a dologban.
Ne adjunk hülye tanácsokat a saját álmainkról, mintha már megtörténtek volna.
utolsó:
Azt írta, hogy benzinpénsz PLUSZ 2,000 ft. Meg azt is, hogy 16 éves diákként csinálta ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!