16 évesen, szüleimtől és nagyszüleimtől összespórolt pénzemet, beszeretném fektetni, vagy saját válalkozást indítani, vagy valami hasonló. Van valakinek valamilyen tanácsa, hogy hogyan és mibe?
530.000 forintot spóroltam össze, és beszeretném fektetni. Egyelőre, nem a pénz csinálás a cél, hanem a tapasztalat szerzés, üzleti téren.
Apukám üzletember, aki ázsiából és óceániából hozat bútorokat és eladja, megkérdeztem és szívesen segít, de kiírtam jde is mert érdekel, hogy kinek milyen ötlete van.
Anyum egyetemi marketing és management tanár volt a corvinuson, ő is segít nekem szívesen. Apum azt is felajánlotta, hogy akár megduplázza vagy triplázza az alap összegemet, ha elég jó dolgot találok ki.
Tudnátok segíteni? Előre is köszönök minden választ! Mindnekinek zöldpacsit adok, amennyiben a válasz ehez a kérdéshez kapcsolódik.
Tehát apud vállalkozó, anyud egyetemi tanár és ketten együtt nem tudták neked megmondani, hogy 16 évesen semmiféle vállalkozást nem művelhetsz, hiszen nem vagy nagykorú?
Ej...
Vegyél Plotinus részvényt. [link]
Nem kell vele foglalkozzál és jól hoz. Egyébként ez egyfajta befektetési alap, ami jóval szélesebb befektetési lehetőségek közül válogat. (ingatlan, részvény, forex) De olvass utána. :)
# 7
Na ez az, amit rosszul tudsz. De ez nem lenne gond, mert fiatal vagy. De akkor legalább hidd el, amit az okosabbak mondanak.
18 éves korod alatt SEMMIT nem tehetsz önállóan, hiszen a szüleid a gyámjaid. Egy sajtfecnit nem írhatsz alá, hiszen nem tudsz érte felelősséget vállalni.
De ha nem hiszel nekem, akkor holnap hívd fel a cégbíróságot és kérdezd meg, hogy be tudsz-e jegyezni egy KFT- vagy BT-t 16 évesen, majd ők le fogják mondani neked, hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!