Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Milyen gyorsan lehetek számlak...

Milyen gyorsan lehetek számlaképes egyéni vállalkozó?

Figyelt kérdés

Egy nagy munkára várok, amihez mindenképpen számlát kell adnom. De csak akkor váltanám ki az egyéni vállalkozóit, ha tényleg megkapom a munkát.

Milyen gyorsan tudok számlaképes egyéni vállalkozó lenni?

Tehát ha ma megkapom a munkát, milyen gyorsan tudok számlát kiállitani, milyen gyors az átfutás?

2016. febr. 8. 10:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

webes ügysegéd.

És már nem 1-2 nap, mire küldik az adószámot, hanem azonnal megvan.

Óvatosan az ügysegéddel, elég elcseszett fejlesztés.

2016. febr. 8. 12:33
 12/15 A kérdező kommentje:
köszi !!
2016. febr. 8. 13:29
 13/15 anonim ***** válasza:

Valóban a webes ügysegéd a leggyorsabb, de kel hozzá ügyfélkapu regisztráció. Ha nincs, akkor meg egyszerűbb az okmányirodába kitöltetni az ügyintézővel a webest, mivel tényleg elég gagyi.

Ugyanakkor, előbb legyenek meg szerződési feltételek, amit majd pár óra múlva aláírsz vállalkozóként.szerződést aláírni magánszemélyként nem javasolt, mivel akkor azt már utólag nem tudod a vállalkozás alatt futtatni, hacsak nem módosítjátok később.

Ha megvan a szerződés, akkor indítsd el a folyamatot, a szerződésbe majd kerüljön bele az adószámod, meg nyilvántartási számod, amit azonnal megkapsz visszaigazolásba.

+ már az elején tudnod kell, hogy mi szerint adózol, milyen tevékenységi köröket akarsz felvenni, hol lesz a székhely, stb.

Én speciel egyik projektem kapcsán, pl. a délig tartó határidős pályázati határidőre adtam be a pályázatom reggel 8-kor számlaképes egyéni vállalkozóként -ami feltétele volt a pályázatnak - , amit aznap reggel 5 órakor élesítettem csak be a webes ügysegéden , mert addig minek fizetgessek járulékokat magam után feleslegesen, amíg nem is volt biztos, hogy megnyerem e majd a 1 hét múlva a pályázatot?( és adószámosként nem volt indokolt a tevékenységi körömhöz az e.v. kiváltása korábban).

Szóval maga a folyamat gyors, de vannak buktatói, például nem mindegy, hogy azokra a kérdésekre amik Rád nem vonatkoznak a legördülő menüből mit választasz ki, mert ha "Nem"-et jelölsz be a "Nincs kiválasztva" helyett , a NAV hibát fog találni benne, és kérik majd fáradj be a legközelebbi okmányirodába, amivel meg megint csak ott vagy, ahol lettél volna akkor ha nem is neten intézed a regisztrációt.

Számlatömböt, a visszaigazolással már tudsz venni, vagy neten is rendelhetsz számlázó programot ( igaz azt be is kell majd jelenteni utána a Nav felé )

2016. febr. 8. 19:05
 14/15 anonim ***** válasza:

1-es vagyok!

Azt írtam 10-15 perc! Mások is ezt írták: az adószámot azonnal megkapod = vagyis attól kezdve "azonnal", 10-15 percen belül számlaképes vállalkozó vagy!

És a kérdés csak erre irányult, ezért én sem írtam litániát arról, hogy az adószám kiváltása előtt-után mi mindenre kell még odafigyelni!!!

Üdv. a lepontozóknak!!!!

2016. febr. 9. 07:55
 15/15 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

1-es, amúgy tényleg csak arra voltam első körben kiváncsi, hogy milyen gyorsan lehet megcsinálni, a hogyan később jött volna :-)

2016. febr. 9. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!