Milyen gyorsan lehetek számlaképes egyéni vállalkozó?
Egy nagy munkára várok, amihez mindenképpen számlát kell adnom. De csak akkor váltanám ki az egyéni vállalkozóit, ha tényleg megkapom a munkát.
Milyen gyorsan tudok számlaképes egyéni vállalkozó lenni?
Tehát ha ma megkapom a munkát, milyen gyorsan tudok számlát kiállitani, milyen gyors az átfutás?
webes ügysegéd.
És már nem 1-2 nap, mire küldik az adószámot, hanem azonnal megvan.
Óvatosan az ügysegéddel, elég elcseszett fejlesztés.
Valóban a webes ügysegéd a leggyorsabb, de kel hozzá ügyfélkapu regisztráció. Ha nincs, akkor meg egyszerűbb az okmányirodába kitöltetni az ügyintézővel a webest, mivel tényleg elég gagyi.
Ugyanakkor, előbb legyenek meg szerződési feltételek, amit majd pár óra múlva aláírsz vállalkozóként.szerződést aláírni magánszemélyként nem javasolt, mivel akkor azt már utólag nem tudod a vállalkozás alatt futtatni, hacsak nem módosítjátok később.
Ha megvan a szerződés, akkor indítsd el a folyamatot, a szerződésbe majd kerüljön bele az adószámod, meg nyilvántartási számod, amit azonnal megkapsz visszaigazolásba.
+ már az elején tudnod kell, hogy mi szerint adózol, milyen tevékenységi köröket akarsz felvenni, hol lesz a székhely, stb.
Én speciel egyik projektem kapcsán, pl. a délig tartó határidős pályázati határidőre adtam be a pályázatom reggel 8-kor számlaképes egyéni vállalkozóként -ami feltétele volt a pályázatnak - , amit aznap reggel 5 órakor élesítettem csak be a webes ügysegéden , mert addig minek fizetgessek járulékokat magam után feleslegesen, amíg nem is volt biztos, hogy megnyerem e majd a 1 hét múlva a pályázatot?( és adószámosként nem volt indokolt a tevékenységi körömhöz az e.v. kiváltása korábban).
Szóval maga a folyamat gyors, de vannak buktatói, például nem mindegy, hogy azokra a kérdésekre amik Rád nem vonatkoznak a legördülő menüből mit választasz ki, mert ha "Nem"-et jelölsz be a "Nincs kiválasztva" helyett , a NAV hibát fog találni benne, és kérik majd fáradj be a legközelebbi okmányirodába, amivel meg megint csak ott vagy, ahol lettél volna akkor ha nem is neten intézed a regisztrációt.
Számlatömböt, a visszaigazolással már tudsz venni, vagy neten is rendelhetsz számlázó programot ( igaz azt be is kell majd jelenteni utána a Nav felé )
1-es vagyok!
Azt írtam 10-15 perc! Mások is ezt írták: az adószámot azonnal megkapod = vagyis attól kezdve "azonnal", 10-15 percen belül számlaképes vállalkozó vagy!
És a kérdés csak erre irányult, ezért én sem írtam litániát arról, hogy az adószám kiváltása előtt-után mi mindenre kell még odafigyelni!!!
Üdv. a lepontozóknak!!!!
köszi a válaszokat!
1-es, amúgy tényleg csak arra voltam első körben kiváncsi, hogy milyen gyorsan lehet megcsinálni, a hogyan később jött volna :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!