Milyen gyorsan lehetek számlaképes egyéni vállalkozó?
Egy nagy munkára várok, amihez mindenképpen számlát kell adnom. De csak akkor váltanám ki az egyéni vállalkozóit, ha tényleg megkapom a munkát.
Milyen gyorsan tudok számlaképes egyéni vállalkozó lenni?
Tehát ha ma megkapom a munkát, milyen gyorsan tudok számlát kiállitani, milyen gyors az átfutás?
Azért ez nem egészen így van. El is kell mennie a nyomtatványboltba számlatömböt venni. Ez az üzlet távolságától függően akár plusz félóra is lehet.
De amúgy ma már ügyintéző sem kell, a neten regisztrálhatod a vállalkozást, ha van ügyfélkapud.
Bocsánat, véletlenül elküldtem :-(
"Tehát ha ma megkapom a munkát, milyen gyorsan tudok számlát kiállitani"
Szóval, Kérdezőnek: egy valamire való vállalkozó - miután kiváltotta a vállalkozóit, nem a számlatömbért rohan, hanem szerződést köt a megbízóval, amiben alaposan körbeírjátok, mit vár el a megbízó, mikorra, mi van, ha nem teljesül. Ha ezt nem teszed meg, magad alatt vágod a fát...
köszi a válaszokat!
Szóval akkor jól értem, hogy a munkát bármikor elvállalhatom, mert 1 nap alatt számlaképes lehetek?
A munka pár napos lenne, tehát ha pl ma megkapom, akkor nyugodtan elvállalhatom, mert mire kész a munka, addigra számlát is tudok adni?
Ne haragudj, de tisztában vagy egyáltalán az egyéni vállalkozóvá válás dolgaival? Főállású vagy mellékfoglalkozású, tételes költség elszámolású vagy KATA-s, alanyi adómentes vagy ÁFÁ-s leszel? Ezekre mind tudnod kell a választ, amikor regisztrálsz.
És azt tudod, hogy attól a pillanattól fogva, hogy kiváltod, ha nincs főállásod, akkor minden hónapban min. 50 ezer ft adót kell fizetned? (ha nincs bevételed, akkor is) Mellékben 25 ezret.
7.-nél a pont!!!!
Nem lenne jobb nektek egy eseti megbízási szerződést kötni?
Év végén adózol és a megbízód is le tudja papírozni a kiadásait.
Én évek óta így csinálom a főállásom mellett. SOHA nem baxtatott a NAV.
köszi a válaszokat!
Igen, utánajártunk már a dolgoknak, KATA lesz, a havi 50 ezer adóval.
Ez az oka, hogy csak akkor szeretnék egyéni vállalkozó lenni, ha megvan a meló.
És ugye a kritikus kérdés, hogy be merjem-e vállalni úgy a melót, hogy még nem vagyok számlaképes.
Ha 1-2 nap alatt biztosan megvan, akkor igen, de ha 2 hetet kell várni, amig számlát tudok kiállitani, akkor nem.
Ez lenne a kérdés, hogy mik a tapasztalatok ezzel kapcsolatban, mennyire gyors az ügyintézés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!