Apukámmal úgy döntöttük belevágunk egy válalkozásba ami a konténeres méhészkedés. Beszélt egy ismerősével aki ezt csinálja és azt mondta jó kereseti lehetőség. Vélemény? Többi lent
Igen...
Jó kereseti lehetőség rengeteg munkával!
Szerintem még azért ne költsétek rá azt a 10 milliót tavasszal...
Olvassátok el Örösi Pál könyvét 2-3szor, aztán a jövő szezonban keressetek egy méhészt a környéken, akinek be tudtok segíteni egész szezonban. Így azért megszokod a méhek közelségét (elsőre elég nagy adrenalint dobott nekem is :D), meg lesz némi alapismereted a méhekről. Az is kiderülhet, hogy nem bírod a méhszúrást, vagy allergiás vagy a virágporra (bár ezt előtte azért érdemes orvossal megnézetni). Majd talán utána szezonban lenne érdemes venni 4-5 családot, amit aztán szépen felfejleszteni 100-200-ra 4-5 év alatt (még ez is elég gyors ütem szerintem). A konténeres méhészkedés nagyrészint abban tér el a rakodó kaptáras méhészkedéstől, hogy vándorlásnál nem kell őket pakolgatni.
Továbbá nem mindegy milyen adottságok vannak a környéken, hány legelőre tudod őket vinni... 100 családnak már legalább 20-30 hektáros területek szükségesek.
Ha kérdésed van, állok rendelkezésedre.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!