Katas kérdés?
Heti alap 36 óra mellet dolgoznál Katával, de úgy hogy nem mondanám meg a munkahelyen. Megtudja ezt a munkáltató?
Ha igen akkor hogy, és mikor?
Mellékfoglalkozású KATA-s csak heti 36 órát MEGHALADÓ munkaviszony esetén lehet, egyéb esetben csak főfoglalkozású.
Miért probléma, ha megtudja a munkáltató, Azt meg mi innen nem tudjuk megmondani, hogy Te mikor szólod el magad vagy valamelyik kollégád - ergo mikor tudja meg.
Legkésőbb egyébként szerintem adóbevalláskor, amikor magad akarod majd csinálni a bevallást - ez gyanús lesz neki, ugyanis ha valaki csak a munkáltatótól kap fizetést, annak 2016-ban már a NAv csinálja.
Tehát akkor az egy hónapban 144 óra a minimum.
Azt lehet hogy honap végén Jöjjön kibez a szám, ne heti összesítésben?
Nos, ha benne van a munkaszerződésedben, hogy nem vállalhatsz másodállást, akkor nem kellene kockáztatni. Bár abban nem vagyok biztos, hogy a másodállás és a mellékfoglalkozású vállalkozó ugyanaz a kategória lenne...
(szerintem nem)
Azt pl. tudod, hogy mellékfoglalkozású KATA-sként havi 25 ezer ft adót kell fizetned, ha van bevételed, ha nincs?
:-) Te is elbújtál? :-) Én meg az alacsonyjövedelmű Katás :-)
Bocs kérdező ezért a kis off-ért :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!