Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha kihivtok egy szerelot, de...

Ha kihivtok egy szerelot, de nem tudja megjavitani, ami elromlott, akkor fizettek neki a kiszallaser?

Figyelt kérdés
Egyreszt megertem, h neki penzbe kerul elmenni odaig. De ha nem tortenik meg a javitas, akkor az nekem penzkidobas, nem kapok erte semmit. Ki mit tesz ilyenkor? Esetleg van ra vmi jogszabaly, h koteles vagyok fizetni?
2015. nov. 17. 15:45
 1/5 Trafó1 ***** válasza:
57%
Előre állapodj meg ebben akkor nem lesz vita, vannak esetek amikor nem tehet róla, hogy nem tudja megjavítani, aztán van a kiszállási díj amit akkor is kifizetsz ha nem javítja csak megállapítja a hibát, előre jó lebeszélni ezeket a dolgokat, ő sem azért megy ki hozzád, hogy ne legyen otthon.
2015. nov. 17. 15:57
 2/5 anonim ***** válasza:
15%

Szerintem csináld meg magad!

Faluhelyen tudod hogy hívják a magadfajtát?

Inkább nem írom le, gyerekek is vannak az oldalon...

2015. nov. 17. 16:32
 3/5 anonim ***** válasza:
66%

Attól függ.

Ha én mondtam neki hülyeséget a telefonba (pl., hogy az a hiba, hogy nem világít a mosógépen a lámpa közbe meg se kép se hang) akkor igen, kifizetem neki a kiszállást.

Ha viszont korrektül tájékoztattam, hogy mi a hiba és ő a saját bénasága vagy egyéb (pl. szerszám, anyag) hiányossága miatt nem tudja elvégezni a javítást akkor nem fizetek neki semmit.

2015. nov. 17. 17:13
 4/5 anonim ***** válasza:
50%

"Szerintem csináld meg magad!"

Programozó vagyok, 5 évet tanultam az egyetem, heti ~80 órát dolgozok, szóval se 1) buta, se 2) lusta nem vagyok, mégsem állok neki csapot szerelni.

Miért? Mert nincs hozzá szerszámom. Beszerezni minden kis apró dolgot, eszközt és kikísérletezgetni hogy mi a jó túl időmet venné el. Nem éri meg ezzel foglalkoznom, ha egyszer olcsóbb megfizetnem valaki mást.

2015. nov. 17. 17:19
 5/5 A kérdező kommentje:

Miért csinálnám magam? Nem vagyok szerelő

Ez egy nagyon bunkó hozzászólás volt.

Valaki mindenképp kárt szenved, és az feltétlenül az ügyfél legyen?

Valakinek lesz mínusza: ha kijön, de nem kap érte pénzt, akkor a szerelőnek.

Ha nem tudja megjavítani, de én fizetek a semmiért, akkor nekem úszik el a pénzem a semmire.

Faluhelyen... képzeld, faluhelyen lakunk. Sok mindent magunk csinálunk. Nem kell itt okoskodni, miért ne csinálná valaki, ha képes rá? Nem vagyok élhetetlen, amit tudok, megoldok.

Ha te a másik típus vagy, aki semmit sem képes elvégezni, attól még nem kell osztani azokat, akik ezt-azt meg tudnak csinálni.

Azt nem tudom a saját helyzetembe áthelyezni, hogy "ha én mondtam rossz információt, akkor fizetek".

Honnan tudjam, mi romlott el? Nem vagyok műszerész, lehet, hogy egy apró alkatrészt kell kicserélni, és minden jó lesz, de lehet, hogy menthetetlen a készülék.

Vagy ha egy jó szakember meg tudná csinálni, de nem mindenki.

És ha azt mondja, hogy nem lehet megcsinálni, én fizessek ki neki több ezret a semmire, aztán még több tízezret pl. egy új mosógépre?

Ez a kiszállás kifizetése érdekes kérdés, de ezek szerint nincs rá jogszabály.

Ha bemegyek a boltba kenyeret venni, de nem tudnak adni, azért én nem fogom otthagyni a kenyér árának felét, csak mert kenyérbolt, de nem tudtak adni semmit.

2015. nov. 18. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!