Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szerintetek vasból készült...

Szerintetek vasból készült dolgokkal mennyi pénzt lehetne keresni?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy itthon készítek pl. virágtartókat, álló ruha fogasokat, esetleg üvegasztalokat vasból és üveglapból. Szerintetek ezeket a bolhapiacon és az interneten árusítva el lehetne adni?

2015. okt. 22. 19:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
60%
az anyag árát sem fogod megkapni érte.
2015. okt. 22. 19:57
 2/12 anonim ***** válasza:
54%

neked mekkora költséged lenne? vagy a vasanyag megvan, és van sok szabadidőd?

én személy szerint nem rajongok a vasért, a fa sokkal szebb.

vasból virágtartó nagymamám idején volt, régimódi, én nem szeretnék. ma már pár száz forintért vannak szép színes kaspók, sokszor fényesek, meg se lehet mondani, hogy műanyagból vannak.

álló ruha fogasom sosem volt, nem is tudom, kinek jó. nem praktikus, felborul. mondjuk albérletbe jó, mert ott nem furkálhatod össze a falat. meg bérelt üzlethelyiségekbe szoktak, szintén ilyen okból.

te mennyiért adnád, hogy neked megérje?

mert egy ilyen fogas már az ikeában is pár ezer ft, és annál tuti van olcsóbb is. meg ugye ezt le is kéne festeni, ami megint költség neked.

lehet csak én vagyok vasellenes, de én vasból asztalt sem szeretnék. konyhaasztalom fa, számítógépasztal is fa íróasztal, kis dohányzóasztalom fa. az üveglap jöhet, mert jól néz ki, de az is fával kombinálva.

a vas nem bútornak való, mármint nem otthonos, nem akarjuk látni. azért kell, mert erős, stabil, de inkább csak tartson, mint fő elem vagy díszítő elem legyen.

viszont most jut eszembe, hogy ha mindenáron vas, és értsz is hozzá meg szépen dolgozol, akkor készíthetsz kerítéselemeket. azok elég drágák.

mi számolgattuk egyszer, hogy mennyibe kerülne a kovácsoltvas kerítés, és csak a vas elemek bőven 1 millió felett voltak, és ebben még ugye nem volt tégla meg cement meg sóder.

2015. okt. 22. 20:05
 3/12 A kérdező kommentje:
A kovácsolt vashoz nem értek, én csak egy egyszerű hegesztő vagyok, ráadáaul fiatal is még a szakmában. :) 20 éves vagyok. Csak azon gondolkozom, munka mellett miket lehetne maszekolni.
2015. okt. 22. 20:09
 4/12 anonim ***** válasza:
82%

Probald ki, rakj ossze valamit laposvasbol, szogvasbol, zartszelvenybol.

Na most nezd meg 2m-rol: szep? Tenyleg? Bevinned a nappalidba?

Vasbol ne disztargyakat akarj, hanem funkcionalis dolgokat: keritest, kertkaput, tartoszerkezetet, autobeallot.

2015. okt. 22. 20:12
 5/12 A kérdező kommentje:
Igazad van. :) De én valami olyat szeretnék amit ha kiviszek a piacra, ott el is tudom adni. :)
2015. okt. 22. 20:14
 6/12 anonim ***** válasza:

akkor 2-3 dologgal megpróbálhatod.

nagyváros, van nagy piac?

meg közben felteszed jófogásra, és kiderül, mennyi érdeklődő van.

megértem, hogy plusz pénzt akarsz, és tök jó, hogy ezért hajlandó vagy tenni is.

én vidéki vagyok, az a helyzet, hogy itt mindenki megcsinálja magának az ilyesmit, vagy van haver, aki átugrik és megcsinálja.

a párom hentes, de fater megmutatta neki, hogy kell hegeszteni (ő meg asztalos), azóta a párom hegeszt. a márkás trafónk került kb 20 ezerbe, szóval itt így megy.

esetleg ahol magára a munkára szükséged lehet, ott megfizetik.

mondjuk hirdethetnéd magát a hegesztést, lakótelepeken, panelekben. ott nem jellemző, hogy maguknak meg tudják oldani. többnyire nem nagyok a lakások, és szeretik a plafonig érő beépített szekrényeket, nekünk vmi vasból volt a váza, mikor 10 éve panelban laktunk. és ezeknek nincs oldala meg hátulja, csak ajtó kell rá.

az meg már kicsit más téma, de olyan gyönyörű lamellás faajtók vannak a praktikerben, én egyszer szeretnék ilyet. és ez pont úgy jó, hogy az oldala meg a teteje nem látszik, mert úgyse tudsz pont ilyen faanyagot szerezni:

2015. okt. 22. 20:23
 7/12 A kérdező kommentje:
Én magam is falusi vagyok. :) A nagykanizsai bolhapiacon árulnám a dolgokat, az azért elég nagy piacpiac és közel van. Bár lehet mással kéne foglalkozni.
2015. okt. 22. 20:36
 8/12 anonim ***** válasza:
60%
csinálj súlyzókat, súlyokat
2015. okt. 22. 20:51
 9/12 anonim ***** válasza:
Sasold az igényeket! Legyen a témakör csak a bicajozás! Gyerekülés, bringautánfutó, erős csomagtartó, stabil láncvédő a soksebességes bringákra, középsztender, megbízható telefontartó, fűkaszához szállítóbilincs, soroljam? Nehezen tudom elképzelni, hogy neked ne hiányzott volna már kb mind a boldogsághoz! :)
2015. okt. 22. 20:52
 10/12 anonim ***** válasza:

elsőre úgy olvastam, h telefontartó fűkaszához...

amúgy én írtam a hosszabb válaszokat, de nekem ezek közül egy sem hiányzott soha. :)

2015. okt. 22. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!