Nem kell sokat keresni a leírásokat arról, hogy hány káros összetevő van egy cigarettában, de mi van a pozitív dolgokkal? Miért nem írják nagybetűvel a cigisdobozra, hogy a nikotin meggátolja az Alzheimer-, és Parkinson-kór kialakulását?
Ezt egy blogon találtam, és érdemes elgondolkozni rajta. Már nagyon elegem van a túlbuzgó antidohányosokból.
Eredeti forrás: [link]
"Annyira bosszantóak az okoskodó, minden lében kanál nemdohányzók, hogy hamarabb halok meg az általuk okozott vérnyomásproblémák miatt, mint bármilyen tüdőbetegségtől.
Gyalázzuk meg ezt a szerencsétlen szárított és besodort növényt, azzal együtt aki szívja. Ha minden rosszat ráfogunk, támadjuk ahol érjük, majd a lehető legjobban elszigetelődünk tőle, erkölcsösek és becsületesek leszünk, nem? Persze a nemdohányzók is hajtanak autót, mert az a dohányzásnál kevésbé szennyez; isznak kólát, mert a foszforsav, szénsav, színezék és tartósítószer kevésbé káros mint a nikotin; esznek minden szemetet, mert odafigyelnek az egészségükre; és magasról leszarnak mindenkit, egész addig míg az ő szénájuk jól áll. Ez az álszentség magasiskolája. Időnként puszta dühből rágyújtanék, nehogy hozzájuk hasonlóvá váljak."
CSak a kólától és az autótól nem szúr a szívem, nem vagyok büdös mindenhol, nem szédülök, nem lesz rossz a vérkeringésem és hideg minden végtagom, nem úgy fekszem le, hogy nehezen veszem a levegőt és reggel nem köhögök. Nem költök napi 570 Ft-ot rá.
1 hónapja nem dohányzom, mert megundorodtam tőle.
Több oka van. Először is az állam(ok) rájöttek, hogy a dohánytermékek adójából kevesebb bevétel származik, mint amit a majdani tüdőrákosok gyógyításásra költük. Ezért megy ellene a kampány jelenleg. Namost ha valami ellen kampányolni kell, akkor logikus módon nem az előnyeit fogják kiemeleni.
Aztán ott vannak a dohányosok szokásai. Gondolok itt arra, hogy ott dobják el a cigicsikket ahol állnak, még akor is, ha ott vna 10cm-re egy kuka... Aztán rágyújtanak a tömött buszmegállóban, az utcán sétálva, ahol nem is szívnak, csak a másik emberre megy a füst. Magyarul nem értem a feháborodást, ha a dohányosok leszarják a többi embert -akát szándékosan, akár nem- akkor mi alapján várnak tiszteletet? Amilyen a mosdó, olyan a törülköző.
A nikotin pozitív hatásaira hivatkozni pedig nem több béna kifogásnál. Másszóval, a dohányos nem azért dohányzik, hogy a nikotin jótékony hatásait élvezze, mitöbb fogadni merek, hogy 99%uk mégcsak nem is tud a nikotin jótékony-, vagy éppen mellékhatásairól, mint pl étvágycsökkentő, érszűkítő stb.
"Persze a nemdohányzók is hajtanak autót, mert az a dohányzásnál kevésbé szennyez; isznak kólát, mert a foszforsav, szénsav, színezék és tartósítószer kevésbé káros mint a nikotin; esznek minden szemetet, mert odafigyelnek az egészségükre..."
Kiemelném a nemdohányzók IS részt. Magyarul a dohányosok is csinálják mindezt, innentől fogva meg érdekes másokat elítélni érte, aztán álszentségre hivatkozni... Ráadásul nem is tartozik a témához.
Összefoglalva: persze vannak jótékony hatásai is, de azok eltörpülnek a káros hatások mellett. A nikotin alapvetően egy halálos méreg.
Erre szeretnék reagálni...
"Aztán ott vannak a dohányosok szokásai. Gondolok itt arra, hogy ott dobják el a cigicsikket ahol állnak, még akor is, ha ott vna 10cm-re egy kuka... Aztán rágyújtanak a tömött buszmegállóban, az utcán sétálva, ahol nem is szívnak, csak a másik emberre megy a füst. Magyarul nem értem a feháborodást, ha a dohányosok leszarják a többi embert -akát szándékosan, akár nem- akkor mi alapján várnak tiszteletet? Amilyen a mosdó, olyan a törülköző."
szóval. én is dohányos voltam, és mégsem tettem ezeket, amiket itt leírtál. azért hiszik a nemdohányzók, hogy minden dohányos így csinálja, mert azt bezzeg nem veszik észre, ha valaki 2-3 méterrel arrébb áll, hogy ne fújja rá másokra a füstöt, meg h a kuka csikktartója vajon miért van tele csikkekkel...mert senki nem dobja oda?
vannak olyanok is, akik nem teszik meg ezt, de a nemdohányosok is szemetelnek, és ha izzadtan szállnak fel a buszra, akkor az még undorítóbb szagú, mint a cigifüst. (bár én mostmár mindkettőtől hányok).
szóval felesleges bántani egymást szerintem. nem az alapján kell megítélni egy embert h cigizik e vagy nem...
lepontoztam mindenkit. mindenki b a s s z a m e g. haha
mindenki azt csinál amit akar, senki se szóljon bele a mások dolgaiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!