Ti hogyan hasznositanatok egy pest belvarosi pincehelyseget?
buli szoba
pia, zene, biliárd, stb
Bérbeadás közösségi rendezvényekre. Átalakítás, felújítás, berendezések, stb. mehet pályázati pénzekből is, amihez neked csak a hozzájárulót kell aláírnod.
Ha olcsó, vagy hozzájutsz esetleg ingyen, akkor már rövid diő alatt is lehet profitábilis a dolog.Az értéktartásra- esetleg növelésre - meg nem kell külön invesztálnod, mégis a tulajdonjog nálad marad.
Ha a költség-haszon elemzést megcsinálod, akkor kiderül megéri -e?
Mivel egy lakás ára többszöröse egy pincének, amit ráadásul lehet, hogy alkalmi vételben (pl. árverés, vagy piaci ár alatt is meg tudsz szerezni).
Amit leírtam egy saját tapasztalati, és általunk kidolgozott működő üzleti modell vidéki üresen álló ingatlanra vonatkozóan. Így nem hinném, hogy Pesten ez nem menne, pláne hogy pl. Újpesten egy nagyobb ingatlanban is van bőven igény erre. Nézd meg a PP Center pályázatait. Akik nem érik el a megfelelő számú érdeklődést, azok kiesnek az ilyesfajta lehetőségből, aminek a pótlására alkalmas is lehet egy pinceklub helyiség.
Ezekkel az elképzelésekkel és javaslatokkal az a baj, hogy az ilyen helységeket feltétlen el kell látni valamilyen vészkijárattal, vagy bármilyen másik kijutási lehetőséggel, enélkül nem kapsz rá engedélyt. Ez pedig jócskán emeli a befektetési költségeket.
Esetleg megpróbálhatod a pincét - ha elég tágas -, zenekari gyakorlásra kiadni. Mi is ezt csináltuk anno, és mindig telt ház volt.
Szoros "időrendet" kellett felállítani, hogy minden jelentkező gruppnak vagy kisebb zenekarnak jusson idő hetente két-háromszor, és aránylag elég jól fizettek is.
Julianna, ha minden jó volt, miért hagyhtatok abba?
Norbert szuper, amit küldtem, de ez több száz milliós projekt! Te milyen formában tudtad kiadni a pincedet, mekkora városban?
Nem pincét adtam ki, hanem egy 100nm-es házat.
inkubátorházat hoztam létre 5.000 fő alatti falusi településen, helyi induló vállalkozások támogatására.
A pince ötlete abból indult, hogy most egy megyeszékhelyen mi is helyiséget kerestünk az elmúlt hónapokban a novemberben induló két projektünknek, amit sikerült is találni, de ha Pesten lenne egy ilyen lehetőség, akkor ott i pályáznánk, ahogy tettük ezt a pp centernél is, mivel a költségminimalizálás részét képezi a bérleti díj ezekben a projektekben is.
Így mind keresleti oldalról, mind kínálati oldalról van e téren rálátás, tapasztalat abban, amit mondtam.
Még annyi eszembe jutott időközben, hogy az ilyen zenés szórakozóhelyek, buliszoba, stb esetén azért érdemes figyelembe venni a lakóházban és a környéken lévő üzletek tulajainak hozzájárulását is -ami nem minden esetben automatikus - , és ahogy jól is mondtad az engedélyezést, a zajszint méréseket, stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!