Hol induljak el?
Fiatal lány vagyok saját tervezésű ruhákkal szeretnék üzletet nyitni. Rendes kollekcióval és db számmal stb. Semmit nem tudok, h mit hol kéne intéznem. Szóval első kérdés milyen papírokat kéne intézni h tudjak saját üzletet nyitni? Vele járó anyagiak kb mennyibe kerülnek? Ha egy saját új márkát szeretnék létre hozni mik az eljárások? Pl ha egy olyan nevet választottam amit a világ túlsó oldalán egy cég használ , már nem is lehet az a márkanevem? Igazából minden érdekel mert semmit nem tudok erről.
Ui.: tudom h nem 10000 ft ennek a költsége, de én nekem ez egy álmom és célom is egyben.
Ne haragudj meg a kerdesert, de hany eves vagy? Lathatoan a legalapvetobb dolgokkal sem vagy tisztaban, egeszen biztos, hogy ebbe igy akarsz belevagni? Ha mar az sem tiszta, hogy egy masik ceg altal hasznalt nev _vedett_, es ezert te nem hasznalhatod, megis, hogyan gondoltad az egeszet?
Nezd, egy uzlethelyiseg berleti dija szazezrekben, akar milliokban merheto, havonta. Megvenni akar tizmilliok, ha forgalmas helyen akarod. Szamoltal vele, hogy hany ruhat kell eladni ehhez? Van mar kialakult kollekciod? Terveztel es valositottal mar meg eletedben egyetlen ruhat is? Hordhato is volt, vagy csak mutargy?
Szep dolog, hogy almaid vannak, de ne igy akarj belevagni. Uzletet nyitni nem matinedelutan, kokemeny penzugyi ismeretek kellenek hozza, koltsegelemzesek, piackutatas, hadd ne soroljam. Mennyi az indulo toked, nulla forint? Mert az bizony megintcsak nem fog menni, hogy kolcsonbol megnyitod a kis uzletecskedet, aztan 4 honap alatt feleled a kolcsont, es csodot jelentesz...
Szuleim is vallalkozok de en az o segitsege nelkul elek semmilyen formaban nem akarok hozzajuk fordulni semmiben. A penztarcam maradjon az en maganugyen. Igen vannak hordhato ruhaim es azert is irtam h a db szammal sincs problema. Csak a torvennyel nem vagyok tisztaban h ennek mi a folyamata. Neten mar arusitom a ruhakat de en komolyabbra szeretnem mar forditani az egeszet kb egy ev mulva mar sajat vallalkozast szeretnek inditani. Addigra szeretnek felkeszulni es tisztaban lenni az egesszel. A nevembol szerettem volna megvalositani a markanevet ( nem atlagos a nevem, de nem is magyar ) de megis foglalt.. Tudom h egy levedett nev csak egy lehet .. De akkor is ez hulyeseg szerintem. Ha tenylegesen a vilag tulso oldalan van es en csak itt egy picike uzletet szeretnek .. Gyulolom a torvenyt -.-
Szoval hol es mivel kezdjek neki? Egyeb ertelmes info azon kivul h fiatal es tudatlan vagyok amin valtoztatni szeretnek ?
Amit felvázoltál, az alsó hangon is tízmilliókba kerül és nagy eséllyel 1-2 hónapon belül becsődöl.
Első körben próbáld meg pl. Etsy-n árulni az egyedi készítésű ruháidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!