Egy csődbe ment kft tartozásai miatt, a cég tulajdonosa börtönbe kerülhet, ha nem tudnak rajta behajtani semmit?
A páromról van szó konkrétan.
Csinált pár éve egy vállalkozást, egy büfét. A végén teljesen eladósodott. Nem fizetett az alkalmazott után semmit, a bérelt helységnek víz, és villanyszámla tartozásokat halmozott fel, meg még isten tudja mit. Azóta is sz@rik bele az egészbe, azt mondja, vele úgysem tudnak csinálni semmit, mert hogy ez Kft, és az csak a saját vagyonával felel, vagy mi. Az öccsétől tudom, hogy kapott valami cégbíróság törvényszéktől levelet a párom. De ő nem is tudja átvenni, mert messze lakunk attól, ahova neki mennek a levelei. Ráadásul nekem nem is szólt semmit arról, hogy mi van. Szerintem én jobban aggódok őmiatta, mint ő saját maga miatt. Ki tudja milyen tartozások vannak, félek, hogy egyszer jön a NAV, vagy a rendőrök viszik el és leültetik, ha nem tudnak rajta behajtani semmit . :(
A céget megszüntetni nem tudja,mert nincs pénze kiegyenlíteni a dolgokat. Mi van ilyenkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!