Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egy csődbe ment kft tartozásai...

Egy csődbe ment kft tartozásai miatt, a cég tulajdonosa börtönbe kerülhet, ha nem tudnak rajta behajtani semmit?

Figyelt kérdés

A páromról van szó konkrétan.

Csinált pár éve egy vállalkozást, egy büfét. A végén teljesen eladósodott. Nem fizetett az alkalmazott után semmit, a bérelt helységnek víz, és villanyszámla tartozásokat halmozott fel, meg még isten tudja mit. Azóta is sz@rik bele az egészbe, azt mondja, vele úgysem tudnak csinálni semmit, mert hogy ez Kft, és az csak a saját vagyonával felel, vagy mi. Az öccsétől tudom, hogy kapott valami cégbíróság törvényszéktől levelet a párom. De ő nem is tudja átvenni, mert messze lakunk attól, ahova neki mennek a levelei. Ráadásul nekem nem is szólt semmit arról, hogy mi van. Szerintem én jobban aggódok őmiatta, mint ő saját maga miatt. Ki tudja milyen tartozások vannak, félek, hogy egyszer jön a NAV, vagy a rendőrök viszik el és leültetik, ha nem tudnak rajta behajtani semmit . :(

A céget megszüntetni nem tudja,mert nincs pénze kiegyenlíteni a dolgokat. Mi van ilyenkor?

2015. jún. 2. 19:20
 1/3 anonim ***** válasza:
81%
Azért nem kerülhet börtönbe mert nem tudnak behajtani semmit, de ha elkövet valamilyen csődbűncselekményt vagy adócsalást, akkor elvileg igen. Ilyenkor nem a legjobb a "szar@k bele" attitűd, együttműködőnek kell lenni a hivatalos szervekkel, mert könnyen bajba kerülhet.
2015. jún. 2. 19:52
 2/3 anonim ***** válasza:
37%
csődöt kéne jelentenie ha fizetésképtelen.... És ha bebizonyítják, hogy ez saját hibája akkor sajnos büntethető
2015. jún. 2. 20:01
 3/3 anonim válasza:
Az ilyen sz@rik bele emberek miatt tartunk itt ahol úgyhogy hajtsák csak be!
2015. jún. 4. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!