Ismertek olyat akinek van legalabb 100 millioja befektetni?
Nos én rendelkezem ennél nagyobb összeggel is. Azonban nem Neked fogom odaadni. Jó helyen van, évi 10%-ot hoz. Nekem az bőven elég.
Egyébként meg igaza volt az előbb szólóknak, a helyesírásod valami katasztrófa. Nem szívesen kötnék Veled üzletet, mikor még a nevedet sem tudod leírni.
Mire lehet rákeresni a posztod alapján?
Bedőlt vállalkozásra, vagy peky85 idióta kérdéseire?
Szia,
nekem csak egy pár kérdésem lenne.
Te szeretnél lenni a projekt manager.
- Rendelkezel valamilyen nagy PM szervezetnél tanúsítvánnyal?
- Vannak referenciáid legalább 50+ milliós projektek vezetésével kapcsolatban? (ellenőrizhetők természetesen)
- Vettél esetleg részt nemzetközi projekt csapatban? - - Vettél részt helyi projektek vezetésében bizonyítandó a helyismeretet?
- Milyen projekt módszertant szándékozol követni?
- Mekkora csapatra van szükséged, és ennek milyen költségei vannak?
Ha ezekre nagyrészt igen a válaszod, akkor jelentkezz!
Ez így több sebből vérzik:
1. Ahogy írtad is a 2013-as Földtörvény megköti a kezed a föld eladásával kapcsolatban. A befeketetőd személye így lekorlátozódik.
Helyi, vagy telekszomszéd, ha 1 hektártól nagyobb a terület, akkor képesítéssel rendelkező milliomosnak kellene lennie. ( esetleg oligarchának, halastó tulajdonosnak)
Vagy kiskapuval a befeketővel kellene létrehoznotok helyi társas vállalkozást az eladáshoz, amit még megvétózhat a földhivatal , az integrátor és helyi bizottság is, ha úgy ítélik meg, nekik nem tetszik az "ötlet".
2. Projekmenedzserek, általában megbízási szerződéssel dolgoznak, heti 20-40 órában X összegért.
Itt inkább a közös társas vállalkozásban betöltött ügyvezetés lehetne megoldás szerintem,(nem a Te számládra kerül aénz, ahnem mondjuk a kft, szövetkezet, stb. vállalkozás számlájára) de ez függ a kockázati tőkés igényeitől is, ami ritkán fifti-fifti alap.
Inkább azt mondanám, ha én beszállnék, akkor a Te földtulajdonod arányában kapnád a tulajdonrészt a cégből, és attól függően milyen biztosítási jogviszonnyal bírsz, az optimális formában az ügyvezetést, amennyiben van hozzá kompetenciád is.
A szavazati arány, viszont általánosan a tulajdoni hányaddal arányos is. Így megint csak nem túl életszerű, hogy Rád bízza valaki kockázatiban a teljes vagyonkezelést és projektmenedzsmentet.
Mivel projektről lenne szó, meg kellene határozni, hogy hány év alatt mekkora eredményesség érhető el, és a 100 milliós tőke hány százalékkal kell megtérüljön 3-5-10 éven belül, valamint miylen opciók vonatkoznak arra, ha mégsem úgy teljesülne az üzleti terved, ahogy "elképzelted".
Kedves Bak Norbert!
Ez egy nagyon alapos és jól megírt összefoglalás volt. Bár kétlem, hogy a kérdező hasonlóan összeszedett választ adna rá.
Jogász vagyok, vannak komoly befektetési szándékkal és nagyon sok pénzzel rendelkező külföldi barátaim.
Ezt a zagyva hülyeséget semmiképpen nem ajánlanám nekik. A te saját számládra 100 milla?? És ha meglépsz vele???
Gondolkozz már kérdező...
#14 agile
Amct
Prince II
Elég?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!