Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ismertek olyat akinek van...

Ismertek olyat akinek van legalabb 100 millioja befektetni?

Figyelt kérdés
Ha igen en tudok egy jo lehetoseget. Roviden annyi (ha erdekel irj privatba), hogy a szulovarosomban volt egy termelesi ag, ami megszunt, aztan mar csak raktarozas volt es feldolgozas, ami 3 eve megszunt. De ugy, hogy a kulcsdolgot nem otthagytak, hogy leegye az ido, hanem kulfoldrol jott egy csapat, szetkaptak es elvittek. Na ezt a kulcsdolgot lehetne ujja epiteni, ez tuti menne, az adott szakmabelieknek az eszeben van meg a telepules. Minden adott, a telepules vezetes igy alakitotta ki szerkezetet, hogy kitudja szolgalni ezt, autopalya van... Viszont ez egy draga mulatsag, de tuti, hogy menne. En ugy jonnek a kepbe, hogy van foldem itt aminek a helyen lenne ez ( ut meletti) ezt a befekteto tolem venne meg, (mastol amugysem tud, mert csak helyi emberek vehetnek foldet) meg nekem elovasarlasi jogom lenne, mert ekkora businesshez ez a legjobb terulet. Valamint beleraknam a helyi ismeretsegemet, hogy gyorsan engedelyeket kapjunk, nem kell varni honapokat. Valamint a annyit kernek meg, hogy az adott osszeget a beruhazasra en kezelhessem mint projekt manager! Ennek annyi a lenyege, hogy pl 100 millio a beruhazas, ez az en szamlara kerulni kozjegyzo elott, minden torvenyesen. Nekem a hasznom a foldek utani vetel arbol lenne, plussz a projekt penzenek a kamata az enyem lehetne. Pl 100 millio a projekt, de azt nem egyszerre fizetjuk ki, hanem reszletekben, eloszor a foldmunkak, majd kozmuvesites... Egyszer 8 millio, aztan 11millio... A tobbit en meg berakhatnam 3 honapos kincstarjegyekbe es ezeknek a kamata az enyem lenne. Eleg korrekt ajanlat nem?

2015. máj. 12. 20:12
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
10-es eloszor is, akinek 100 millioja van az nem a balek osztalyban jatszik a mai Magyarorszagon! Ketto elelmiszeripar. Volt vmi nagy okos, hogy a kerdesem a torvenyesseg hataratsurolja. Hulye gyerek onmarketingrol meg nem hallotal? Folstrofoljam a sajat foldem arat, olyan kulcsszavakkal, mint: fold, autopalya, ipar... Hidd el akinek van penze es latta ezt a posztot tolem, tuti google-zott egyet. Amugy ne legyetek mar annyira elajulva magatoktol! Nem gondollak olyan nagy spillernek titiket. A helyesirasra meg tojok, tudjatok hany self-made milliomost ismerek otthon, aki kb funkcionalis analfabeta?! 2ot legalabb, annyi esze azert van mindkettonek, hogy a buza aktualis arat megnezze a neten es eldontse eladja-e a portekajat a malomnak vagy sem max majd 6 honap mulva sokkal dragabban! De meg a gattyan gyorgy is megmondta a .... Musoraban, hogy nem kell, hogy ertsen valaminek a technikai oldalahoz, arra vannak az informatikusok eleg ha o kitalalta azt amit.
2015. máj. 12. 22:41
 12/37 egy újabb válaszoló ***** válasza:

Nos én rendelkezem ennél nagyobb összeggel is. Azonban nem Neked fogom odaadni. Jó helyen van, évi 10%-ot hoz. Nekem az bőven elég.

Egyébként meg igaza volt az előbb szólóknak, a helyesírásod valami katasztrófa. Nem szívesen kötnék Veled üzletet, mikor még a nevedet sem tudod leírni.

2015. máj. 12. 22:46
 13/37 anonim ***** válasza:

Mire lehet rákeresni a posztod alapján?

Bedőlt vállalkozásra, vagy peky85 idióta kérdéseire?

2015. máj. 13. 07:07
 14/37 anonim ***** válasza:

Szia,

nekem csak egy pár kérdésem lenne.

Te szeretnél lenni a projekt manager.

- Rendelkezel valamilyen nagy PM szervezetnél tanúsítvánnyal?

- Vannak referenciáid legalább 50+ milliós projektek vezetésével kapcsolatban? (ellenőrizhetők természetesen)

- Vettél esetleg részt nemzetközi projekt csapatban? - - Vettél részt helyi projektek vezetésében bizonyítandó a helyismeretet?

- Milyen projekt módszertant szándékozol követni?

- Mekkora csapatra van szükséged, és ennek milyen költségei vannak?

Ha ezekre nagyrészt igen a válaszod, akkor jelentkezz!

2015. máj. 13. 07:28
 15/37 anonim ***** válasza:

Ez így több sebből vérzik:

1. Ahogy írtad is a 2013-as Földtörvény megköti a kezed a föld eladásával kapcsolatban. A befeketetőd személye így lekorlátozódik.

Helyi, vagy telekszomszéd, ha 1 hektártól nagyobb a terület, akkor képesítéssel rendelkező milliomosnak kellene lennie. ( esetleg oligarchának, halastó tulajdonosnak)

Vagy kiskapuval a befeketővel kellene létrehoznotok helyi társas vállalkozást az eladáshoz, amit még megvétózhat a földhivatal , az integrátor és helyi bizottság is, ha úgy ítélik meg, nekik nem tetszik az "ötlet".

2. Projekmenedzserek, általában megbízási szerződéssel dolgoznak, heti 20-40 órában X összegért.

Itt inkább a közös társas vállalkozásban betöltött ügyvezetés lehetne megoldás szerintem,(nem a Te számládra kerül aénz, ahnem mondjuk a kft, szövetkezet, stb. vállalkozás számlájára) de ez függ a kockázati tőkés igényeitől is, ami ritkán fifti-fifti alap.

Inkább azt mondanám, ha én beszállnék, akkor a Te földtulajdonod arányában kapnád a tulajdonrészt a cégből, és attól függően milyen biztosítási jogviszonnyal bírsz, az optimális formában az ügyvezetést, amennyiben van hozzá kompetenciád is.

A szavazati arány, viszont általánosan a tulajdoni hányaddal arányos is. Így megint csak nem túl életszerű, hogy Rád bízza valaki kockázatiban a teljes vagyonkezelést és projektmenedzsmentet.

Mivel projektről lenne szó, meg kellene határozni, hogy hány év alatt mekkora eredményesség érhető el, és a 100 milliós tőke hány százalékkal kell megtérüljön 3-5-10 éven belül, valamint miylen opciók vonatkoznak arra, ha mégsem úgy teljesülne az üzleti terved, ahogy "elképzelted".

2015. máj. 13. 07:29
 16/37 egy újabb válaszoló ***** válasza:

Kedves Bak Norbert!

Ez egy nagyon alapos és jól megírt összefoglalás volt. Bár kétlem, hogy a kérdező hasonlóan összeszedett választ adna rá.

2015. máj. 13. 09:18
 17/37 anonim ***** válasza:

Jogász vagyok, vannak komoly befektetési szándékkal és nagyon sok pénzzel rendelkező külföldi barátaim.

Ezt a zagyva hülyeséget semmiképpen nem ajánlanám nekik. A te saját számládra 100 milla?? És ha meglépsz vele???

Gondolkozz már kérdező...

2015. máj. 13. 09:23
 18/37 anonim ***** válasza:
Bocsi, mitől biztos, hogy menne? Piackutatás volt?
2015. máj. 13. 13:31
 19/37 A kérdező kommentje:

#14 agile

Amct

Prince II

Elég?

2015. máj. 13. 14:32
 20/37 egy újabb válaszoló ***** válasza:
Ezek ám a referenciák. Felsorolni én is sokmindent fel tudok ám..
2015. máj. 13. 15:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!