Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szerintetek egy effajta kis...

Szerintetek egy effajta kis üzlet hosszabb távon jövedelmezőbb lehet minimálisan?

Figyelt kérdés
Nos arra gondoltam, hogy megvennék olcsóbb kerteket, majd magasabb áron továbbadni. Azt vettem észre az ilyen hírdetések nagyon minimalista módon vannak megírva (kert eladó) valamint a tulaj látszólag nem nagyon akar foglalkozni vele, csinál egy képet pl a kapuról meg egyet a homlokzatról, ami nem fest túl jól és általában jó nagy kupi van az udvar részen is. Tehát megvennék egy ilyen kertet, kicsit kipofozom, levágom a füvet, rendet teszek, minimálisan költök rá, megírok egy pofás kis hírdetést és mondjuk eladom úgy, hogy keresek rajta pár 10 ezret. A hírdetéssel nincs bajom(írtam már és érdekel a téma sok marketing könyvet olvasok), a rendezéssel nincs bajom és ha nem veszik meg rögtön azzal sem, addig legalább van egy kis hétvégi telkem. Célom az, hogy a megtakarított pénzem ne a bankban legyen ahol mondjuk kamatozik évente 25-30 ezret, hanem kissé nagyobb hasznot szerezzek belőle(mondjuk évi 2 kert eladásával 100-150ezer). És nem gondolom kockázatosnak, mert ha végképp nem tudom eladni, még mindig van egy kertem, nem buktam a pénzt. Nem is akarok belőle meggazdagodni és nem nagyban akarom csinálni. Tudom, hogy sok munka van vele mire kipofozok egy kertet és tudom, hogy a munkaköltséget nem fedezi az eladási ár, de nekem van hozzá kedvem, hétvégi semmittevés helyett.
2015. ápr. 5. 09:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
45%
Ha van rá kereslet akkor hajrá, szerintem jó ötlet.
2015. ápr. 5. 10:01
 2/11 anonim ***** válasza:

A kert "kipofozás" költségei,problémái,wtf?-jei.

Eszközök kellenek.Venni/bérelni? (fűkasza,láncfűrész,sövényvágó,ásó,kapa,gereblye,stb.)

Engedélyek kellenek. (telekhatáron vitatott helyen lévő fák kivágására)

Szakembert kell bérelni. (nagy,veszélyes fák kivágására)

A hulladékot el kell szállítani és helyezni.

A telket SZAKEMBERREL fel kell értékeltetni és HA NEM AKARSZ KOPPANNI utánna kell nézni,hogy akitől veszed a telket valóban a tulaj-e? Van-e rajta hitel? Nagyobb,drágább teleknél az átírási költségek is százezres adótételek!

Ha melóst fogadsz magad mellé,azt be kell jelenteni.NAV.

2015. ápr. 5. 10:22
 3/11 A kérdező kommentje:
Azért nem ebből akarok élni ember. Melóst fogadni :) Nálunk vidéken jön haver, jön testvér, jön rokon segíteni annyiért, hogy köszönöm. És ha ormótlan nagy fák vannak amiket ki kell vágni, nem veszem meg. Milliós házakra nicns pénzem, olyan 5-700 ezerért és egyéb költségnek hogy átírják a nevemre stb számolok 10%-ot.
2015. ápr. 5. 10:29
 4/11 A kérdező kommentje:
Ja, eszközök. Ebben igazad van. Egy fűkaszát meg kell venni, alapvető eszközöket meg kell venni, de utána az meglesz szóval egyszeri kiadás. persze kiadás, ez tök jogos, de gondoltam erre is. Azért köszönöm a válaszod, teljesen jogosak az érveid és mondtál olyat amire nem gondoltam.
2015. ápr. 5. 10:31
 5/11 anonim ***** válasza:
91%

1. "Nálunk vidéken jön haver, jön testvér, jön rokon segíteni annyiért, hogy köszönöm." EZZEL VIGYÁZZ!!! Ha véletlenül (véletlenül felnyom valaki)kimegy a NAV nem fogod tudni megmagyarázni a " Segít a srác,mert a haverom,ingyé." dolgot. [link]

2. A fák miatt kár lemondni egy jó telekről,főleg ha panorámás.

2015. ápr. 5. 10:43
 6/11 A kérdező kommentje:
Már bocsi, de pl saját keresztapámnak minden évben felásom a kertjét, csomószor bütykölünk dolgokat, segítek neki mindenfélében. Haveromnak szintén sokat segítek és azt modnod ezért bajba kerülhetünk? Vagy ha jön és arréb rak 2 szemeteszsákot akkor is? Ritka felénk a panorámás telek de igen, ha fullpanoráma és van rajta egy öreg fa, akkor egyértelmá a döntés :D
2015. ápr. 5. 10:59
 7/11 anonim ***** válasza:
Erősen kétséges, hogy ez jövedelmező "üzlet" lenne-e. Kell fizetni ingatlanadót valamilyen formában, hulladékszállítási díjat, netán közműfejlesztési hozzájárulást és ha 10-15 éven belül eladod, akkor jövedelemadót. Az utóbbi években a kert-ingatlanok ára hihetetlenül leesett, megváltoztak az EU csatlakozással az emberek üdülési szokásai. Ha végigmégy egy üdülőterületen, szinte minden 2.-3. ingatlan eladó.
2015. ápr. 5. 11:26
 8/11 A kérdező kommentje:
az adó eladsnál kb olyan 10000-15000, ennyivel kalkuláltam is
2015. ápr. 5. 11:37
 9/11 A kérdező kommentje:
Ja és még annyi, hogy ezek nem üdülőterületek. Kertek. felénk eléggé sok családnak vannak ilyen kertjei főleg akik panelban laknak.
2015. ápr. 5. 11:38
 10/11 anonim ***** válasza:

Viszont, ha van nekik, akkor miért kéne még1 :)

Mennyi idős vagy 16-18?

Miért nem a csajokat hajtod?

Ha nagyon unatkozol, volt egy kérdés, ahol házépítéshez keresnek rabszolgákat napi 2000-ért, besegíthetnél neki!

2015. ápr. 5. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!