Egy cégnek mi után kell adózni?
Figyelt kérdés
Ha pl. van egy étterem, akkor annak a cégnek mi után kell adózni, és mikor?
Illetve ha a cégszámláról kivesz X összeget akkor azután is kell adóznia? Mennyit?
2015. ápr. 1. 08:27
1/6 anonim válasza:
A bevétel után kell adózni, az alkalmazottak után kell adózni.
Minden hónap 12.-éig.
Nem, ha céges számláról vesz ki pénzt, az után nem kell adózni (hisz az már adózott pénz).
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2015. ápr. 1. 10:36
3/6 TamásTóth válasza:
Nem a bevétel után kell adózni, a társasági adót alapvetően az AEE-ből (adózás elötti eredményből) számitják, amely 500 millió forintig 10% felette pedig 19%. Itt a bevételből lejön szinte minden költség. Ajánlom nézz meg egy eredménykimutatást, abban le van vezetve hogy jutsz el az AEE-ig.
4/6 anonim válasza:
Én meg azt ajánlom, hogy keress egy könyvelőt, és vele egyeztess, részletesen, mert első egy bődületes baromságot írt, második meg féligazságot.
5/6 TamásTóth válasza:
Én csak az elsőre reflektáltam, nyilván könyvelő kell csinálja egy cég könyvelését.
6/6 anonim válasza:
Első, te bödületesen hülye vagy. :D
Amit te mondasz, azt osztaléknak hívják, és arra fizetni kell derekasan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!