Büfékocsit szeretnék venni és üzemeltetni különböző helyeken. Milyen engedélyeknek, előírásoknak kell megfelelnem 2015-ben?
Kistermelői NÉBIH csak akkor fog működni, ha magad állítod elő,hozzá az alapanyagot is.
Egyéb esetben HACCP- köteles és egyéni vállalkozó kell minimum. Kocsit, ha venni akarsz célszerű igényesebb kinézetűt választani, akár használtan is. De olcsóbban jössz, ki ha bérelsz havi 50-70 ezerért amíg nem biztos a helyzeted a piacon-mert ez nem az a termékkör, amire nem lenn már túlkínálat sok helyen-, majd utána veszed meg használtan, vagy lízingbe.
Akkor az alábbiakat megúszod indulóköltségként:
HACCP kiépítése
érintés-és tűzvédelmi felülvizsgálat
gépek, berendezések.
Emellett kelleni fog hozzá
Üzemorvosi szerződés is, eü kiskönyv, és szakmai képesítés vendéglátó eladó, vagy szakács termékkörtől függően.
Kürtöskalács sütéshez cukrász engedély kell, a lángosost nem tudom.
A büfékocsinak pedig területfoglalási endegély + helypénz, ráadásul, ha mozgóbüféként csinálod, akkor minden egyes területre, ahová mész, előre meg kell kérni az engedélyt a helyi önkormányzatnál, s a helypénzt előre fizetni.
Először költség, aztán vagy van bevétel vagy nincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!