Mibe fektessem a pénzem 2015 ben?
#2, attól, hogy neked ez potom pénz, másnak még lehet, hogy nagy összegnek számít, amit lemondások árán kuporgatott össze. Csodásan fejlődő, és a nyugatot kenterbe verő országunkban a munkaalapú társadalomban sokaknak csak ekkora bért ju a munka mellé havonta - vagy ennyi se.
Bár 40ezerből állítólag meg lehet élni...
vannak fix hozamú kötvények, nevetségesen alacsony kamatért (2-4%),több évre kell lekötnöd a pénzed, és kb. az infláció követést teszi lehetővé, azaz a reálértéke kb. megmarad. Viszont ez nem befektetés, ez csak a pénz lekötése.
Másba ennyi pénzt szerintem nem lehet fektetni, hogy tényleg fialjon is. Egy 20-30 milliónál már lehet ténylegesen befektetni, valós kockázattal, ugyanakkor jelentős értéknövelési potenciállal.
7-es, bár jó válaszokat írtál, de én azért egy dologban vitatkoznék Veled... azt írod:
"Másba ennyi pénzt szerintem nem lehet fektetni, hogy tényleg fialjon is"
Nos, igaz, hogy félig meddig a véletlen műve, de nekem sikerült viszonylag kis pénzzel relatívan nagy hozamot elérnem. 10 éve vettem 500 dollárt - 100 ezer ft volt, 200 ft/dollár - aztán abban az évben nem utaztam külföldre, így eldugtam magam elől, hogy ne költsem el :-) Sikerült annyira eldugni, hogy évekig nem találtam meg :D Most beváltáskor az egykori 100 ezer ft 135 ezer ft-ot ér :-) Azért ez szerintem szép hozam - még ha romlott is a pénz...
És még talán ezüst- arany pénzérmébe érdemes fektetni - persze ehhez nagyon tudni kell, mennyiért érdemes megvenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!