Milyem Tapasztalatok vannak az MLM-el kapcsolatosan? Van aki elért magas szintet passziv jövedelmbe? És kb mennyi idő alatt?
Ne keverjük össze az MLM-et a piramisjátékkal! Sajnos, sokan ezt teszik, fogalmuk sincs, mi a különbség a kettő között, és ezzel csak aláássák az MLM hírnevét. Ha jobban belegondolunk, minden vállalkozás, cég, szervezet stb. MLM, azaz többszintű (multi level). A legfőbb különbség a piramisjáték és az MLM között az, hogy a piramisjátékban alulról felfele áramlik a pénz, felülről lefele pedig nem jön semmi ellenszolgáltatás vagy termék.
Egy jó MLM-ben a rendszer tulképp a marketing-. reklám-, PR- stb. tevékenységet, a szállítást, raktározást stb. fizeti ki jutalékként az ügynöknek. A szokványos kereskedelemben ezeket külön, szakosodott cégek végzik (természetesen, szintén pénzért (=jutalékért).
Hogy mennyi idő alatt lehet belőlük "meggazdagodni"? Ez 3 dologtól függ: a terméktől, a marketingtervtől (azaz a jutalék mértékétől) és a MUNKÁTÓL. Cégenként változik. Legegyszerűbb, ha azt nézed meg, hogy mennyit keresel 1 millió Ft. forgalom után. Aztán kérdezz meg egy benzinkutast, egy mekis kiccsajt, hogy neki mennyi a NETTÓ nyeresége 1 millió Ft értékű eladás után. Aztán számolj...
1.: A benzinkutas nem fogja megmondani, mennyit keres 1 milka után, mert nem tudja lebontani egy személyre (a saját személyére) az össz-bevételt!
2.: A McDonald-os csajszi sem fogja tudni megmondani, mennyit keres 1 milka után, mert ő sem tudja lebontani a saját személyére az össz-bevételt.
3.: Az MLM-ből csak 3 féle ember tud megélni:
a) aki tulajdonos vagy felsővezető a cégben
b) aki közös őse/rokona/jóbarátja/jó ismerőse a cégtulajdonosnak, vagy a legfelső vezetőség egyik tagjának
c) aki benyal vagy befekszik a közvetlen főnöke főnökének
Ennyi…
Nem égette. Csak ő az aki 7 éven keresztül feketén dolgozott. 7 év után sikerült valahogy normális munkát találnia.
Ennyire "hiteles" ember. És az ilyenek osztják az észt.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__4724856-h..
Szerencsére, nem, mert amikor (kb. 1 éve) próbaként – hogy ne vádolhassam magam, hogy meg sem próbáltam – TÉNYLEGESEN is „becsekkoltam” egy MLM-cégbe (korábban csak tájékoztatókon jártam, és kivétel nélkül negatívak voltak a tapasztalataim), egy hét alatt igazolva láttam az igen erős, negatív előfeltételezésemet, amikor is az egyik – már magát korábban bedolgozó (nyilván, valamelyik főnök ismerőse) fazon 16 éves kölke kapta a számítógépes adatfeldolgozás melóját a cégnél, holott én programozási szintig értek a számítástechnikához, és már nem egy komoly szoftver van a hátam mögött!... (Ja, és olyan – röhejesen átlátszó – módon kellett volna termékeket értékesítenem, amitől felállt a szőr a hátamon!...)
Ennyi.
29-eském! Szinopei Diogenesz soha sem dolgozott (még feketén se…), mégsem érsz fel hozzá!
Vagy ott van Miléthoszi Thálész, aki midőn felrótták néki szegénységét, meg azt, hogy a filozófia haszontalan, csillagászati módszerrel kifigyelte, hogy a következő évben bő olajtermés lesz, és még télen előteremtett egy kevés pénzt, és valamennyi milétoszi és khioszi olajsajtóra foglalót adott, majd olcsón kibérelte őket, mivel senki sem ígért többet; mikor aztán elérkezett a megfelelő alkalom, egyszerre és hirtelen nagy kereslet támadt, s ekkor ő olyan áron adta az övéit bérbe, ahogy akarta, s így sok pénzt halmozva össze, bebizonyította, hogy könnyű megvagyonosodniuk a filozófusoknak, ha éppen akarnák; csakhogy nem ez az, amire törekszenek.
Nos, én leginkább írónak tartom magam – szerintem zseniális vagyok! –, de ha nagyon akarom, én is képes vagyok, akár egy év alatt meggazdagodni! (Sztem, te, 29-es, még 50 év alatt sem lennél képes gazdaggá lenni!... Bizonyítsd, ha az ellenkezője az igaz!)
Mondom: az MLM-ből csak 3 féle ember tud megélni:
a) aki tulajdonos vagy felsővezető a cégben
b) aki közös őse/rokona/jóbarátja/jó ismerőse a cégtulajdonosnak, vagy a legfelső vezetőség egyik tagjának
c) aki benyal vagy befekszik a közvetlen főnöke főnökének
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!