Ilyen (ek) léteznek?

Figyelt kérdés

Üdv

Van egy ötlet a fejemben de kérdéses egy két dolog

Létezik olyan hogy :

-Tanácsadás ahol meghallgatják az ötletemet és tanácsot adnak hogy érdemes-e belevágni,lenne e rá igény stb..

-olyan cég aki ha jónak találja az ötletemet akkor megvalósítja és én százalékot kapok?

Tudom hogy külföldön van ilyen mint a második kérdésben kérdezett 'de magyarországon van e

2015. jan. 10. 19:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Szabadalmi hivatal.
2015. jan. 10. 20:22
 2/8 A kérdező kommentje:

Ez nem hiszem hogy szabadalmaztatható vagy kellene mert volt eddig is csak kis pár fős méretben illegális adófizetés mentes formában színvonaltalanul .

Én olyanokkal szeretnék beszélni akik meg mondják hogy érdemes e és lenne e rá igény majd utána ha úgy van keresnék egy ilyen jó ötlet alapján megvalósító intézményt mert 16 éve ezzel foglalkozom de csak pár éve jött be mint ötlet.

2015. jan. 10. 20:45
 3/8 anonim ***** válasza:
Kockázati tőkebefektető. De ők nem csak ötleteket keresnek, hanem embereket is, akik meg tudják valósítani. Ha azt látják, hogy tojsz az egészre és csak a zsozsó kell a projetkből, akkor kipaterolnak és hoznak a helyedre mást.
2015. jan. 10. 20:51
 4/8 A kérdező kommentje:

Kamionsöfőrként dolgozok 6 éve.

Az előtt volt egy pici hotdog stand amit fiamnak vettem ,ha zsebpénzt akar,ott 30%-ban egyeztem meg vele.

Kb. 1.5m forint a tőkém.

Persze kis kezdő vállalkozáshoz elég lenne talán,de amit én képzelek el ,az lényegében szolgáltatás ,ami alkalmazottak munkájának eredményén alapul,és egy 10-15 fős csapatot kifizetni sem tudnék ennyiből első hó végén.

Igaz erre is gondoltam mintát,hogy alapbér+teljesítmény alapú juttatások.

Illetve mivel az ötletem általi területre diákok is sokszor alkalmasak lennének.

Ennyivel lennék vonzóbb a tőkés befektetőknek,üzleti partnereknek ,az ötleten kívül.

2015. jan. 10. 21:05
 5/8 anonim ***** válasza:
Ja ilyen hagyományos vállalkozásra jó eséllyel csak a bank ad hitelt, más sajnos nem nagyon.
2015. jan. 10. 21:14
 6/8 A kérdező kommentje:

Nos nem fogom leírni,ez-az én álmom ,egy országban sem láttam ilyennek nagy hivatalos formáját.

Csak kis mértékű 30-50 emberhez eljutó illegális adófizetés mentes formáját.

Így csak aránylag betettem 1-2 dolgot,hogy egy csapatot kell összeszednem,az ország legjobbjait,akik ezt művelik ,szinte a wc-n húzzák le amit csináltak és 1 forintot nem fizetett nekik senki,így őket "kellene" össszeszednem,hogy az eredményüket pénzzé tegyük (ésszerű ,bárki számára megfizethető keretek között) ,LEGÁLISan nagy hivatalos mértékben,s nem kisstílben.

Azért hiszek benne,mert (itt lesz fura olvasnotok) : sokan csinálják igazából,de igazából senki (még) sem.

2015. jan. 10. 21:42
 7/8 anonim ***** válasza:

Persze, hogy van tanácsadó, úgy hívják őket pénzügyi tanácsadók.

Befektetőket találhatsz, de akik helyetted megvalósítják(?), olyan szerintem nincs, vagyis én még ilyenről nem halottam soha.

2015. jan. 11. 00:50
 8/8 A kérdező kommentje:

Találtam már külföldi cégeket,akik ha olyannak találják az ötletet akkor ajánlanak szerződést,hogy megvalósítják,és én "csak" 10-20%-ot kapok.

Azért lett volna elsődleges,mert nem a megvalósítás,hanem a tőke miatt lett volna kedvező az ilyen cég,szervezet.

Nem fogom feladni, mivel úgy vagyok vele,hogy a legjobb munka nem (feltétlen) a legjobban fizető,hanem amit a legjobban szeret az ember csinálni.

A kamionozással sincs semmi bajom,de évekkel ezelőtt is csak azért fogtam bele,mert egy műtétre kellett a pénz ,és a 930 eurós kezdő fizetésnél,kapásból jobban fizető állás nem volt.Mai napig se állok vele hadi lábon,mert a jelenlegi cégnél 1500 eurós alapfizetés + juttatások jó anyagi helyzetbe tartanak ,de unom ,hogy : átlag 4 hétből 3 -at kint vagyok, és csak pár napot tudok itthon lenni.

2015. jan. 11. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!