Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Albérletbe adás mennyire jó...

Albérletbe adás mennyire jó üzlet mostanság?

Figyelt kérdés
2014. dec. 22. 16:32
 1/9 anonim ***** válasza:
31%
egyáltalán nem
2014. dec. 22. 16:46
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mennyire értesz hozzá és hogyan kezeled a kockázatot.

Lakáskiadással jobb hozamokat lehet elérni, mint banki lekötéssel vagy állampapír vásárlásával, de azért kell érteni hozzá hogy mit érdemes venni és bérbe adni, valamint nagyon sok faktor van, hogy mitől ér(het)i meg hosszú távon.

Ha ezekhez nem értesz, akkor nem annyira jó üzlet.

2014. dec. 22. 17:38
 3/9 anonim ***** válasza:

Attól függ. Rengeteg a kockázat, lehet rajta nyerni, de csúnyán bukni is.

Miben gondolkozol konkrétan?

2014. dec. 22. 19:59
 4/9 anonim ***** válasza:
44%

Hmm az is olyan mint a többi ha értesz hozzá és tökös vagy bombaüzlet.

Első jól nézz átánna kinek adod ki. Hangsúlyozd hogy nem kell papír te másképp oldod meg a problémáidat. (nem árt a 1-2 gengsztert kénezettű haver ott van veled.)

Ha egyszer is engedsz hogy később fizessenek kihasználnak utána.

2 Ausztriában jobb. nekem már van egy lakásom amit az albérlők fizettek ki helyettem. 4 éve vettem még egyet linzben. Csak is magyaroknak adom ki nem kérek kauciót de 10%-al drágábban adom ki. Szinte verekednek érte a kapuba ;)

2014. dec. 22. 22:01
 5/9 anonim ***** válasza:
olyan mint a többi "vállalkozás"
2014. dec. 22. 22:02
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem jó annyiban, hogy mellékesen van belőle passzív jövedelmem. Jövőre a tervek szerint bővítem, ha minden jól megy.

Attól függ mi az induló pozíciód. Ha egy használaton kívüli ingatlanod van, ami csak úgy áll, akkor jónak mondható. Ha amiatt vennél fel hitelt, hogy azt majd kiad, akkor nem.

Ha olyannak adod ki, aki tudja fizetni stabilan, akkor jó, ha egy több gyerekes családnak adod ki és gondok vannak a fizetéssel, akkor rossz.

Ha nem lakás céljára adod ki, akkor lehet jó, ha lakás céljára, még akkor is megválaszthatod, hogy milyen minőségben, ha nem állandó akónak adod ki.

Lehet jó a vendégszoba, ha van idegenforgalom, vagy igény más jellegű használatra, akár pár órára is "hit(el)es" és kevésbé "hit(el)es" pároknak.

Ha társbérlőknek adod ki csökken a kockázatod az irányba, hogy ne legyen bevételed belőle, de kisebb időintervallumra tervezhető, mivel közösködni hosszú távon senki nem szeret.

2014. dec. 22. 22:13
 7/9 anonim ***** válasza:
Számlaképességet javaslom adott esetben a kezdeti idők tapasztalatából, mert könnyebben bizonyítható a követelés során. A verő legényekért, meg inkább Te fázol rá nem az adós.
2014. dec. 22. 22:15
 8/9 anonim ***** válasza:

Aki rögtön testsértésre gondol az már eleve nem ért hozzá.

na páá

2014. dec. 22. 22:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem előbb próbálkozz meg egy garázzsal. Az olyan mint az lakás csak kicsiben. Ha az megy és tetszik esetleg lépetsz tovább.
2014. dec. 23. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!