Érdemes postázni egy terméket, ha nem tudjuk személyesen lebonyolítani az üzletet?
Szeretnék eladni valamit, de a vevőm több száz kilométerre lakik tőlem és feltette a kérdést, hogy megoldható e a postázás.
Mondtam neki, hogy nem valami megbízható így és megkérdeztem, hogy nem jön e Pestre mostanában vagy van e hozzátartozója a környéken. Nem tudom, lehet e valami ebből.
Ti mit javasoltok?
Elég sokat vásárolok a neten magánemberektől (Vaterán, Meskán keresztül). A bevett gyakorlat az, hogy a vevő elutalja a vételárat a postaköltséggel együtt, aztán az eladó küldi az árut. Használd a vaterafutárt, az megbízható és olcsó, ráadásul visszajelzést kapsz email-ben arról is, ha a vevőd átvette az árut.
Akkor nézzük kicsit a másik oldalról... Milyen esetben kaphatja meg a címzett a csomagot? Ha kifizette...
Vagy előreutalás, vagy utánvét...
Ki is van rosszabb helyzetben?
Ha előre utal, akkor simán leléphetnek a pénzzel. A levelezésre hiába hivatkozik, nem foglalkoznak vele, ameddig az összeg el nem éri a 50-100000 forintot (tapasztalatból tudom.)
Utánvét esetén csak akkor veheti át a csomagot, ha azt kifizette. Na most akkor jön a nagy kérdés: Ki fogja ellenőrizni, hogy mi van valójában a csomagban? Így itt is megvan a lehetőség arra, hogy átverjék.
Nyilván, te tudod, hogy tisztességes ember vagy, de a vevő ebben sosme lehet teljesen bizonyos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!