Ilyenkor mi a teendo?
"Teendő" nincs, de ha tenni akarsz ellene, akkor NAV (vámhatósági rész).
A postai meghatalmazás még nem bűncselekmény önmagában, bár lehet, hogy lenne hozzászólni valója a rendőrségnek is...:)
Egyrészt Téged mindenki gyűlölni fog, és ne közlekedj sötétben a faluban, mert megvernek. :)
De ha ezen túllépsz, és mégis be akarod őket mártani, hogyan bizonyítod mindezt?
Önmagában a meghatalmazás nem bűncselekmény, hisz a boltos az, aki mindig "otthon" van, át tudja venni a leveleket, míg a többi ember napközben bárhol lehet. Nálunk a postás motorral jár, bedudál, de nem vár sokat, az idősek ki sem érnek a kapuba, mire ő elmegy. Vagy ha fürdesz, wc-n ülsz, meg sem hallod, na ezért jó egy meghatalmazott helyben, akiben megbízol.
A hitelt sem tudod sehogyan sem bizonyítani, a boltos nálunk is felírja egy kis fecnire, de igazából ezzel sokaknak segít, és az ő pénze bánja, volt, hogy hó végén én is felírattam amit vettem, és ezért sokan hálásak.
De nem hinném, hogy egy rendúőrségi ügyben megállja a helyét egy darab fecni, amin az szerepel, hogy "Kovács Józsi, 1500".
A cigi lehet a leghúzósabb, de ehhez házkutatás, vagy NAV vizsgálat kell. És valószínüleg olcsóbban megússza, ha azt mondja, hogy saját használatra vette a piacon, de ő nem árulja. Lehet, hogy ez is büntetetndő, nem tudom, de egész biztos enyhébb is, mintha kereskedne vele. Egyébként nagyon sok helyen lehet pult alól ukrán cigit venni, de még sose szerepelt a hírekben, hogy a helyi kisboltot ezért elmarasztalták volna.
Egy szó mint száz, valami megdönthetetlen bizonyítékra van szükséged, mert így a te szavad szemben áll a falu többi lakosáéval, mert ők biztos azt fogják védeni, aki hitelez nekik, meg akitől a cigit kapják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!