Ki hogyan, milyen tisztességes módszerekkel teremtene elő 1. 000. 000 forintot? Illetve erre milyen nagyságú kamatot fizetnétek éves szinten?
Tisztelt Agytörzsi Prof.!
"De mégis, mire gondolsz, ilyen feltételekkel ki fektetne be egy üzletbe?
Tehát, azt mondom, lenne 1 millióm. Mik a garanciák, hogy ezt a pénzt látom még?"
Nemcsak külföldön hanem Magyarországon is volt rá példa, hogy egy-egy ötletre, tervre, közösségi finanszírozás keretében gyűjtöttek pénzt. Minden támogató, a támogatásért cserébe, összegtől függően kapott vissza valamit.
Külföldön jobban, kis hazánkban kevésbé, de működik. Én ezt az ötletet nagyon jónak találom, ezért így próbálom meg mielőbb megvalósítani a tervem.
Kíváncsi vagyok, hogy egy meglévő üzleti tervvel a zsebben, a hiányzó tőkét mások mivel, hogyan gyűjtenék össze.
Kérdésedre válaszolva, a garancia egy szerződés, melyben a szükséges adataimmal, névvel, büntetőjogi felelősséget vállalok a visszafizetésre. Összegtől függetlenül. Egy ezer forintos támogatás esetén ugyanúgy szerződést kötök, és 20%-os kamattal fizetem vissza, mint bármilyen más összeg esetében.
Amennyiben ez számodra nem lenne elég garancia, abban az esetben nem támogatod a törekvésem.
Egy részről a közösségi gyűjtések során MINDIG le van írva, hogy MI AZ ÖTLET! Nem az van kiírva, hogy:
"adjatok pénzt egy nagyon jó ötletre"!!!
Más részről MO-n talán az egyetlen ország a világon, ahol a leghalálosabb nyugalommal aláírhatsz egy tartozást elismerő sajtfecnit, ha az adósnak nincs vagyona ez kb. annyit ér, mint egy tekercs Zewa klotyópapír. Ha te elismered a tartozást de arra hivatkozva nem fizetsz, hogy nincs miből akkor itt vége is a történetnek.
Külön vicces, hogy 40 évesen azt hiszed, hogy egy polgári tartozás büntetőjogi kategória...
"Amennyiben ez számodra nem lenne elég garancia, abban az esetben nem támogatod a törekvésem."
Itt már van némi olyan áthallása a mondatodnak, hogy még én érezzem magamat rosszul, hogy nem adok pénzt a vállalkozásodhoz! Amiről azt sem tudom, hogy mi az.
A törekvéseddel semmi gond nincs, csak kissé furcsa, ha 1 millió elég, és igen jól kamatoztatnád(a leírásod alapján) a pénzt, akkor miért nem bankhoz fordulsz. Ott nyilván nagyobb lenne a kamat, de ha annyira bombabiztos az ötleted, akkor ez nem lehet akadály.
Azt meg mindenképp értsd meg, hogy a semmire egy magánszemély nem fog pénzt adni.
Nos a kincstárjegy 1 évre ad 2,5%-ot 4 napja tettem be 2 misit, erstérből szedtem, ki mert ott csak 1,1% volt az éves kamat.
( Off topik: Mielőtt bárki megjegyezné, hogy erre durván 40 000Ft-ot kellett volna áldoznom a bankba, ergo veszteséges volt a folyamat...
Számlamegszüntetéssel vettem ki a pénzt, majd ezzel a lendülettel nyitottam egy újat, nesze neked bankszektor.
Lehet ezt kicsinyeskedésnek nevezni, de nekem 2*10 percet megért :) )
A Széchenyi hitel induló vállalkozások részére 2,3%-os kamatot jelent, ezzel szemben te egy magánszemélynek puszta jóindulatból szeretnél 20%-ot fizetni, csak ne a GONOSZ BANK gazdagodjon rajtad, "respect" !
Engem meglehet győzni bármiről, ami számomra is előnyös lehet és a 2,5%-al szemben a 20% nagyon jól hangzik, győzz meg!
Miről lenne pontosan szó? Írtad ebben dolgozol. Milyen téren, milyen mélységben folytál bele a teljes folyamatba? Átlátod a teljes rendszert?
Mi a garancia (ingatlan, ingó vagyon, földek)? A kölcsönadást hogy képzelted? Remélem nem személyi kölcsön formájában!
Megtérülés számít, lehetséges ügyfélkör, piackutatás, stb. már a rendelkezésedre áll?
Ezen kérdésekkel még csak a felszínt karcolgatjuk, de itt a lehetőség álmaid megvalósítására, győzz meg!
A kerdesedre nincs valasz, mert eddig igazabol mindent elkovettel, hogy a leheto legjobban kodosits a varhato uzlet mibenlete, lenyege tekinteteben, minden kerdest terelsz, ami a megterulesre, garanciakra vonatkozik. Mi a biztositek pl. arra, hogy az elso 1 millioval nem szallsz fel azonnal egy repulogepre es legkozelebb mondjuk Uj-Zelandrol irsz egy kepeslapot?
Ne vard, hogy ilyen homalyos ugyletre barki, akinek egy csepp esze is van, raugorjon.
A 17. hozzászólónak!
Neheztelhetsz érte, de ezen az oldalon nem fogok senkinek semmilyen kérésére részleteket leírni! Bármit írsz is, az üzleti tervem nem nyilvános! Tehát utoljára írom, nem osztok meg részleteket, főleg nem névtelen, arctalan emberekkel. S ha figyelmesen olvasol nem kérek az olvasóktól semmit, így nem is tartozom elszámolással senki felé!
Korábban volt egy emberke, aki kötötte ebet a karóhoz, hogy milyen jó lehetőség, de nem meri másnak elmondani, mert fél lenyúlják a tervét.
Később kiderült 1-2 misiért szeretne drogot venni, majd 10xes haszonnal eladni, ebben keresett befektető partnert... Köszöntem a nagy lehetőséget, de egyben passzoltam is!
Írásaid, terelésed, félrebeszélésed hasonló elképzeléseket szülnek irányodba, persze lehet az is, te simán csak a pénzre utazol :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!