Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Üdv Mindenkinek! Kezdő vállalk...

Üdv Mindenkinek! Kezdő vállalkozás, vissza nem térítendő támogatásával kapcsolatban lenne kérdésem. Elérhető vagy nem?

Figyelt kérdés
Valaki próbálkozott e ezzel a közelmúltban? Regisztrált álláskeresőnek kell e lenni,1 havi vagy 3 havi regisztráció kell e? Mi a menete a procedúrának? Mindegyikre találtam lehetőséget, de melyik működik?

2014. aug. 14. 16:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Regisztráltnak kell lenned, elég 1 havi is. Bebattyogsz a munkaügyi központodba és ott elmondják mit kell tenned. Aminek lennie kel: 3 évre előre üzleti tervnek és kezdőtőkének. Csak olyanra adják meg, ami a régióban támogatott vállalkozás. Nálunk pl. nem adják boltnyitásra, mert rengeteg kereskedelmi egység van.Nem adják meg kocsmára sem stb. Ezt meg kell érdeklődnöd.

És még valami: sajnos utólag adják. Azaz, előbb el kell indítanod magadtól, saját pénzből a vállalkozást és ha támogatni akarnak téged, akkor utólag kapod meg a támogatást!Tehát ha nulla lóvéd van és az általuk adott lóvéből szeretnéd megnyitni, akkor felejtsd el, nem fog menni.

2014. aug. 14. 16:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infót, küldtem e-mailt a munkaügyi központba, de senki nem válaszolt. Én különböző termékek gyártásával foglalkozom a műhely, gépek működnek, csak a nevemre akarom venni a vállalkozást. Fejlesztés még kellene és ha van rá lehetőség akkor igénybe venném, ha már olyan bolond vagyok, hogy vállalkozni akarok, ahelyett, hogy kimennék külföldre. Kösz.
2014. aug. 14. 17:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha termelés, gyártás, akkor van esélyed. de a pályázati beadástól számított kb 6 hó-1 év múlva kapod meg a pénzt.

Igen, külföld jobb lenne, ha van szaktudásod.

2014. aug. 14. 17:47
 4/5 A kérdező kommentje:
Ez a támogatás egyébként hogy működik? Beküldik a pályázatot, elfogadják és küldik valamikor a pénzt, vagy eszközbeszerzési támogatás jellegű. Megvásárolja az illető a pl. gépet és számla után, annak bizonyos százalékát támogatják. Érdeklődtem én pályázatíró cégeknél de arra se vették a fáradságot, hogy egy sort írjanak.
2014. aug. 15. 06:09
 5/5 anonim ***** válasza:

Kapsz egy többoldalas nyomtatványt, azt kitöltöd, mellékeled a 3 éves üzleti tervet (vigyázz, egy komoly üzleti tervért a könyvelők 300ezret is elkérhetnek!)

Aztán a megyéd, régiód dönt róla, hogy elfogadják-e. Ha nem, akkor nem kapsz egy fityinget sem. Ha elfogadják, akkor lehet a támogatásod 100% is, de lehet, hogy csak 25%ot kapsz. Semmire nincs garancia, sok helyen pofára megy, egy Ogy képviselő vagy polgármester haver sokat lendíthet a dolgon!

kb félév az elbírálás (nem te leszel az egyetlen pályázó) és kb félév-1 év, mire megjön a lé. Addigra már működnie kell ugye a cégednek a neveden. És még annyi! ha csak 1 fillért is kapsz, min. 2 évig nem szabad megszüntetni a vállalkozást, akkor sem, ha veszteséges, meg a fenébe kívánnád, mert akkor kamatostul fizetsz vissza mindent!

2014. aug. 15. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!