Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Aki pénzért árul tippmixtippek...

Aki pénzért árul tippmixtippeket annak kéne számlát adnia?

Figyelt kérdés
Annyi ilyen oldal van, aztán elgondolkodtam ezen. Kellene nekik vállalkozói engedély is nem? Fizettem már be ilyen csoportba, nem nagy összeget de elég sokan voltak, ez több száz ezer hasznot jelentett az illetőnek. Gondolom adóznia is kéne nem? Am ha így elutalom a számlájára a pénzt, ő hogy adjon amugy számlát, vagyis ha kéne adnia ennek mi lenne a menete?
2014. júl. 9. 19:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen módon fizettél érte.

Ha smsben ,akkor az emelt szintű sms szolgáltató számol el a szolgáltatást nyújtó magán vagy jogi személlyel. Te a telefonszámládon kapsz számlát. Ha más módon fizettél érte kapnod kell mindenképpen nyugtát.

2014. júl. 9. 19:34
 2/11 A kérdező kommentje:
banki utalás
2014. júl. 9. 19:38
 3/11 A kérdező kommentje:
de am egy iylen máködtetése legális, mi kell hozzá? mert több csoportban is voltam már és jó pár ezer forintokat kérnek el és jo pár százan fizetnek is érte havonta... hogy nem veszi észre a nav?
2014. júl. 9. 19:40
 4/11 anonim ***** válasza:

Azért annyi balekot csak fognak :)

Illegális tevékenységér esetén miért adnának számlát?

2014. júl. 12. 19:34
 5/11 A kérdező kommentje:
de ez miér tlenne illegális ?
2014. júl. 12. 19:41
 6/11 A kérdező kommentje:
Másrészt vannak marha jó ilyen csoportok, többszörösen visszanyered velük azt a pénzt. de ez miért lenne illegális?
2014. júl. 12. 19:42
 7/11 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy, hogy a vevőid mennyit nyernek vissza, ha jogilag aggályos a business. Egy jós például legálisan működhet annak ellenére, hogy 100%-ban hülyeségekkel látja el a vendégeit a jövőre nézve... és mégis csinálhatja.

Nem tudom, de szerintem ez már súrolja a szerencsejáték szervezés határát, még ha nyilvánvalóan direktbe nem is az. Az, hogy ilyen-olyan oldalon valakiknek ezért fizetnek, attól még nem lesz legitim az egész. Mindenesetre egy utánanézést megérne. Szakmai fórumon (adófórum, stb.) kérdezz rá, ott feltételezhetően árnyalt választ fogsz kapni.

2014. júl. 13. 04:45
 8/11 A kérdező kommentje:
sztem legaláis, megírsz egy elemzést és azt eladod, az ujságban is vannak elemzések és pénzért árulják. befektető tanácsado is modnhat oylat h csődbe megy a pénzed mégsem lezs semmi baja. az meg nem szerencsejáték szervezés, hogy írok meccsekről elemzéeket és tippeket, nem nálam fogadnak
2014. júl. 13. 10:02
 9/11 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy nem az, azért írtam, hogy súrolja. Mindenesetre a buliból vegyél ki márkaneveket (Tippmix, bet365, stb.), mert az már lehet, hogy jogdíjas.

Ha beindultál, írj azért ide egy sort.

2014. júl. 13. 17:36
 10/11 A kérdező kommentje:
hogy érted, hogy jogdíjas? vagy mir egondolsz pontosan?
2014. júl. 13. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!