Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogy hajtják be rajtam a...

Hogy hajtják be rajtam a büntetést? Részletek lent

Figyelt kérdés
20 évesen nappali tagozatos tanulóként egyéni vállalkozó vagyok. Szüleimmel élek, de vállalkozásom teljesen független tőlük, tehát mindent magamnak intézek. Ha kapnék pl egy apeh büntetést, és nem tudnám kifizetni hogy hajtanák be rajtam? Nevemen nincs semmi kocsi,ház,ilyesmi.
2010. jan. 4. 11:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Így nehezen hajtható be bármi,de jó ha tudod hogy az Apeh görgeti az adósságod,és minimum 5 évig nem évül el!

És bizony a tőketartozás összegét sokszorosan meghaladja a rárakódott egyéb költség,pótlék,büntetés.

2010. jan. 4. 12:09
 2/3 anonim ***** válasza:
56%

Ja, 5 év után évül el, de addig megfigyelnek rendesen. És azért utána sem úgy van, hogy törölnek az adatbázisból és szeva, hanem a látókörükben maradsz.

Viszont az APEH tehet rendőrségi feljelentést is pl. áfa-csalás miatt, amit le kell ülni a börtönben, akár van a neveden valami, akár nincs.

2010. jan. 4. 17:09
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Inkassót tesznek a számládra. Addig ismételgetik, amíg be nem hajtják az összeget. Mivel újból és újból ráteszik az inkasszót, az öt év mindig újrakezdődik, tehát nem évül el. Ha úgy látják jónak, felszámolási eljárást is indíthatnak ellened.
2010. jan. 4. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!