Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Utcai rajzoláshoz/fotózáshoz/z...

Utcai rajzoláshoz/fotózáshoz/zenéléshez milyen engedélyek kellenek?

Figyelt kérdés
Egyéni vállalkozónak kell lenni? Hogyan kell adózni, mivel lehet elszámolni (nyugta)? Összeghatárfüggő? Önkormányzattól kell területhasználatot kérni (naponta, hetente, fix időszakra)? Minden tapasztalatot szívesen látnék.
2014. márc. 4. 14:07
 1/2 anonim válasza:
én nem hiszem hogy fixárral kellene ha ugy akarsz akkor adóköteles üzleti tevékenységet végzel és az bizony adoköteles de ha PL.:gitározol és kiteszed a gitártokot mint "pénztár"-t abban semmi törvényellenes nincsen de igy nem várhatod el hogy minden eggyes kuncsaft néző vagy hasonló fix pénzt adjon
2014. márc. 4. 18:35
 2/2 anonim ***** válasza:

Hasonló foglalkoztat engem is.

Nem sok infót kaptam eddig, de adóhatóság szerint legalább adószámmal rendelkező magánszemélynek kell lenni hozzá, aki számlát tud kiállítani, mely áfa köteles. Lényegében szabad szellemi foglalkozású művész.

A illetékes önkormányzatoktól kell kérni engedélyt, néha helyfoglalást. De ennek még magam sem néztem utána. (vigyázni kell, mert a fővárosi kerületekben a főutak a fővároshoz tartoznak, míg a kisebb utcák a kerületekhez, a terek pedig változóak, de akadnak olyan nyilvánosnak hitt helyek is, melyek egy-egy épülethez intézményhez tartoznak)

2014. márc. 13. 01:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!