Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kiveszek egy házat főbérlőként...

Kiveszek egy házat főbérlőként és kiadom albérlőknek drágábban, működhetne?

Figyelt kérdés

Erre kell céget alapítani vagy simán magánszemélyként is lehet főbérlőset játszani?

Pl kiveszek egy házat 15 ezerért, aztán kiadom 20-ért. Mennyire működőképes az ötlet?

2014. febr. 26. 14:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

de ha feltöröd, te nem leszel jogszerű birtokos...

ennyi a különbség!

A bérleti szerződéssel, nem is kell bejelentened oda senkit, ha bérel, akkor ő a jogszerű birtokos!

Tájékozódj!

2014. febr. 26. 20:59
 12/17 A kérdező kommentje:
É ha nyitva volt az ajtó? Tehát nem törtem fel semmit csak besétáltam??
2014. febr. 26. 21:37
 13/17 anonim ***** válasza:
A nyitott ajtó sem jogosít téged semmire... :-D
2014. febr. 27. 06:21
 14/17 A kérdező kommentje:

Engem semmi nem jogosít semmire, de ha a nemfizető bérlő nem megy el akkor neki meg mindenhez joga van???

Hogy van ez??

2014. febr. 27. 07:45
 15/17 anonim ***** válasza:

Látom nem érted!!

Ha jogszerűen bérel, jogszerűen van birtokban!

A kulcsszó a JOGSZERŰ!

Vágesz?

És igen, ha nem fizet a jogszerű bérlő, akkor sem lehet csak úgy kirakni! Megvan ennek is a menete!

Ellenben egy jogcím nélküli ott tartózkodót gond nélkül.

Te nem leszel jogszerű bérlő, ha feltörsz egy ingatlant vagy csak úgy bemész valahová, ugyanis nincs semmiféle jogalapod a használatra: se bérlés, se tulajdonjog, se szívességi használat...

2014. febr. 27. 08:14
 16/17 anonim ***** válasza:

"de ha a nemfizető bérlő nem megy el akkor neki meg mindenhez joga van"

én nem írtam sehol, hogy mindenhez joga van...megilleti a birtokvédelem, ezt írtam! Csak úgy nem pakolhatod ki!

2014. febr. 27. 08:16
 17/17 anonim ***** válasza:
Még a jogcím nélküli használót sem lehet "csak úgy" kirakni. Értsd: nem nyúlhatsz egy ujjal sem hozzá, meg a dolgaihoz, és nem zárhatod ki, még akkor sem, ha te vagy a tulajdonos. Lehet hőbörögni, de a törvény ezt mondja, és ez alapján fogják megítélni a tulajdonost. A birtokvédelem a birtokost (tehát azt, aki a lakásban lakik, jogosan vagy sem, azt nem vizsgálják) mindenkivel szemben megilleti, csak azzal szemben nem, akitől a birtokot tilos önhatalommal szerezte. Értsd: ha valaki erőszakkal kikergeti a lakásban lakó tulajdonost, és azon nyomban beköltözik, vagyis tilos önhatalommal birtokba kerül, akkor nem élvez birtokvédelmet. Ugyanígy a tulajdonos sem élvez birtokvédelmet, ha erőszakkal veszi vissza a lakást a bérlőtől. Pláne nem élvez birtokvédelmet az, aki nincs birtokban.
2014. márc. 3. 10:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!