Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Adóssággal terhelt cég eladása...

Adóssággal terhelt cég eladásakor milyen buktatókkal találkoztatok már?

Figyelt kérdés

Van egy cégem amiben elég sok adósságot halmoztam fel az elmúlt évek alatt. Mivel a vállalkozásom elbukott szeretném eladni a kft-t. Van is rá vevőm de azért kíváncsi lennék hogy ha túl leszünk a sikeres adásvételen úgy a céggel együtt az adósság is az új tulajdonost fogja terelni?!

A válaszokat előre is köszönöm.

#eladás #adós cég
2014. febr. 19. 11:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Kft esetén, a buktató az hogyha eladod és számlagyárat csinálnak belőle - mi másért venne adóssággal terhelt céget - és lebuknak akkor Te mint volt tulajdonos az adósságod mértékében felelni fogsz a teljes vagyonoddal, amit be fognak hajtani rajtad. Mellesleg egy büntető ügy is kilátásba kerül. Bt esetén, 5 évig Te felelsz az általad felvett adósságért, tehát nem jársz jól egyik esetben sem.
2014. febr. 19. 12:23
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen, ez valóban elég rizikós dolog. És még csak nem is kell számlagyárat csináljanak belőle, egy későbbi felszámolási eljárás során ugyanúgy elővehetnek, ha megállapítják a felelősséged a Cstv. alapján. És igen, büntetőügyek is szoktak néha lenni az ilyen adásvételekből.
2014. febr. 19. 12:56
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Azt nem tudom hogy a vevő mit akar kezdeni a céggel erről nem esett szó. Mindenesetre várom a további tanácsokat, tapasztalatokat ha van még aki jártas az ilyesmiben. Én ugyanis elég sokat hallottam arról hogy eladják az eladósodott cégeket nincsteleneknek és azzal a gondot is eladják a vállukról.
2014. febr. 19. 13:49
 4/5 anonim ***** válasza:

10 évvel ezelőtt igen működőt. Már azóta a hatóság is rájött és törvényt módosítottak. Nem az én oldalam, keresd az üzleti harcművészt ingyen elmondja azt amit már leírtam és segít megoldást keresni.

Az adósságot ki kell fizetni (Bt) vagy bebukód a céget (kft) és eltiltanak 5 évre a cégvezetéstől vs. börtönbüntetés és teljes anyagi felelősség. Arra hogy megúszod 10% esélyed van, tehát egy paraszthajszál választ el a börtöntől.

2014. febr. 19. 20:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Azzal kiegészíteném, hogy tavaly óta a cég eladás előtt lesz vagyonvizsgálat a nav részéről nálad. ÉS ott ki fog bukni a dolog, hogy sáros vagy. És akkor bizony végrehajtanak.
2014. febr. 20. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!