Tagi kölcsönnel terhelt kft-ből ki tudok úgy szállni, hogy eladom a céget valakinek? Többi lennt
Figyelt kérdés
Az üzlet már nem működik, de a cég még megvan. Szeretnék megszabadulni tőle, de tagi kölcsön van rajta. Ha eladom, akkor minden további, a céggel kapcsolatos gond, ügyintézés lekerül a vállamról? Biztonságos módja ez egyáltalán a kft-ből való kiszállásnak, vagy jobban járok, ha rendes úton megszüntetem a kft-t? Köszönöm a választ.2012. okt. 23. 06:33
1/6 anonim válasza:
Szerintem jobban jársz ha felszámolással megszünteted.
2/6 anonim válasza:
Amíg bármilyen tartozás van a cégen, nem tudod megszüntetni.
Ha a tagi kölcsönt elengeded, az illeték köteles (a cégnek kell megfizetnie)
Ha eladod a céget (kölcsönnel is eladhatod), a továbbiakban az új tulajdonosoké a céggel kapcsolatos gondok, ügyintézések.
3/6 anonim válasza:
"Amíg bármilyen tartozás van a cégen, nem tudod megszüntetni. "
Ez nem így van! Csak végelszámolással nem lehet megszüntetni ilyen esetben, felszámolással igen.
4/6 A kérdező kommentje:
Ha eladom, úgy, hogy még én fizetek érte nem keveset, viszont cserébe átvállalják a tagi kölcsönt is a cég átvételével együtt, abból lehet bajom a későbbiekben? Rámterhelhetik ezt az összeget /a tagi kölcsönt/ mégis? Azt olvastam,ha problémás a vevő, a leendő cégtulajdonos, akkor még az is meglehet, hogy nem kap új adószámot. Ezt létezik? Köszönöm
2012. okt. 23. 19:37
5/6 anonim válasza:
Ezek a cégeladások ilyen formában elég zűrös dolgok. Bármi lehetséges, akár büntetőügy is, ezért írtam, hogy jobban jársz a felszámolási eljárással.
6/6 anonim válasza:
Bár én csak nagyvállalatokkal foglalkozom, de teljesen logikusnak tartom, hogy el tudod adni a rajta lévő adóssággal együtt, rt-knél is zajlik ilyesmi.
Ha így eladod, az teljesen tiszta, és onnantól nincs probléma, kivéve, ha az eladásnál megpróbáltál elsumákolni valamit, és az később kiderül.
Tévedhetek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!