Haccp-vel kapcsolatban kérdések?
A HACCP-t mindig az üzemeltető nevére kell megszerezni. Pl. a haccp és munkavédelmi oktatást a Te cégednél nem tarthatja az előző cég képviselője (mert abba az ő neve van beírva) és nem felelhet a Te nem megfelelő gyakorlatodért sem, adott esetben.
Egy dolgot spórolsz meg, az, hogy nem kell nagyon átalakítani, kialakítani, ha az megfelel a követelményeknek még mindig.
De pl. újra kell rágcsálóirtás, tűzvédelmi és érintésvédelmi felülvizsgálat, és ugye az sem biztos, hogy egyforma recepttel dolgoztok, anyaghányaddal, termékkörrel, stb.
Az plusz költség, amihez neked kell "kivitelezőt" találnod.
Magát a HACCP dokumentációt + anyaghányad kalkuláció mintát, kémiai kockázatbecslést és munkavédelmit készítették el nekem annyiért.
Nyilván az árak változhatnak szolgáltatótól függően.
Lehet (egyébként mindkettő lábakon áll).
Egyedül a takarításnál és a hűtőnek a szellőzés kapcsán érdekes az elhelyezésük.
Az alapból 3 külön helyiség és a zöldségtárolás is egy külön helyiségnem kell hogy történjen.
"Tiszta út elve": Tisztított és tisztítatlan termék nem keresztezheti egymás útját.
A kevesebb macera miatt legtöbben (igaz drágábban, de) konyhakész, fagyasztott (vagy konzerv) zöldségből dolgoznak, akkor kapásból kiesik 2 helyiség(a földesáru raktár és a zöldségelőkészítő)
Húselőkészítő csak akkor kell,ha van tőkehús is, de pizzériában ez sem jellemző.
Mi jöhet szóba? Pl.: Darált hús (konyhakész), csirkemell (nem tőkehús), Ha esetleg hamburger van vagy gyros, szintén késztermékből szokás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!