Egy régi házat kocsmává alakítani?
Tegyük fel,hogy ,örököltem egy régi házat,melyet még az 50-es években építettek.Milyen követelményeket kell teljesítenem ahhoz,hogy átalakíthassam egy kocsmává?Illetve,milyen járulékokat kell befizetnem.
A válaszokat előre is köszönöm.
Nézz utána itt a jelenlegi hatályos előírásoknak.
HACCP tanácsadók, és auditorok Meg is csinálják Neked a HACCP-t, amiben részletesen meg lesz határozva, hogy mit és hogyan kell kiépíteni.
pl a cikkben nem láttam a vendég wc-t pedig 10 fő felett kötelező, emellett kell személyzeti wc és öltöző is. Tárolás sem mindegy milyen polcokon történik.
Vagy épp az 5.000 Ft.os okmánybélyeg nem tudom mire vonatkozik,de idén az önkormányzathoz 3.00-ért kell bejelenteni, az Ántszhez meg tisztítószerek bejelentése, mag 8000 Ft volt.
Nagyjából ilyen költségeid adminisztratív költségek vannak:
HACCP, kémiai kockázatbecslés, oktatás 75.000 Ft
Tűz-és érintésvédelmi felülvizsgálat: 45.000 FT
Rágcsálóirtás 10.000 FT
Üzemorvosi szerződés 20.000Ft (+ munkavállaló számától függ)
Navhoz bekötött pénztárgép 150-200.000Ft
Önkormányzathoz bejelentés 3.000Ft
ÁNTSZ online bejelentése 8.000Ft
Emellett van a vállalkozás költsége, ami lehet egyéni vállalkozó, kataval fixen havi 50.000 járulék, vagy kft 3 millió tőkével, havi 75.000 járulékkal.
Könyvelés, bankszámla, stb. havi 15-50 ezer állandó kiadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!