Régi akváriumomat szeretném sügéres akváriummá alakítani. Csiga sügérekre, és törpe nyasszai zebra sügérekre gondoltam. Miből mennyit kellene tartanom, és milyen berendezésre lesz szükségem?
Figyelt kérdés
150 literrel gazdálkodhatok, a növényekhez nem ragaszkodom, sőt...Aqua Nova Ncf 600-as belső szűrőm van, olvastam, hogy erős szűrés kell. Ez elég lenne?2013. szept. 11. 13:28
1/9 Pendulum92 válasza:
Az általad említett szűrő nem belső, hanem külső. 6 literes tartálya elég lesz biológiai szűrésre, de a 600 l/h névleges teljesítmény már harmatgyenge lesz a víz forgatására, így a víz mozgatásáról külön kell gondoskodnod.
A halakról majd YourDestiny ír neked.
2/9 A kérdező kommentje:
Ja igen bocsi elírtam a szűrőt. Mi kellene még mellé? Ha csak a berendezéseket nézzük?
2013. szept. 11. 15:24
3/9 YourDestiny válasza:
Külső szűrés nélkül ne is láss neki. A saulosi és a csigasügér véletlenül sem jó együtt. Előbbinek egyébként is borzasztóan kevés a 150 liter.
4/9 YourDestiny válasza:
De most akkor milyen szűrőd is van? Mert ha csak és kizárólag biora lesz, az NCF-600 jó szűrőanyaggal talán-talán megoldja a dolgot, csak gondoskodni kell a kiegészítésről.
5/9 A kérdező kommentje:
Külső, Ncf 600. Mi lenne akkor a megfelelő párosítás?
2013. szept. 11. 17:34
6/9 anonim válasza:
Szerintem inkább tanganyikai sügiket válogass bele. Ha minden képpen malawi sügereket szeretnél akkor yellow-val próbálkozz azok nem annyira agresszívek.
7/9 YourDestiny válasza:
Nem lesz jó a yellow se. Nekem is volt a 140-esben, nem véletlenül váltottam le, amint tehettem. Ideig-óráig működik, de hosszútávon nem fog.
Közepes méretű sügerek 150 literbe nem valók. Csigasügerek jók, esetleg még a beuscheri, vagy homoksügerek, pl. xenotilapia sima.
8/9 anonim válasza:
Esetleg még Julidochromisokból kisebbek pl. Ornatus, Gombi. (Hát igen sügérekböl még nem vagyok túl tapasztalt, de most "tanulom":D)
9/9 YourDestiny válasza:
A julidochromisokból is jó lehet, de nem érdemes túl vegyes összeállítást csinálni. Két-három fajok összeállítás esetén megpróbálható a brichardi és leleupi is. Ha elég hosszú az akvárium (legalább 1 méter), akkor működik. Nekem pulcher daffodil volt egy párom. A kiszemelt területet határozottan őrzi, de társítható ekkora helyen. De csak egy pár!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!