Szeretném tovább vinni apukám vállalkozását, de
előtte szeretnék egyetemre menni. Aki vállalkozó
szeretne lenni, melyik egyetemre menjen? (Budapesten)
istenem, ennyi értelmes választ egy helyen.. szerintem nem feltétlenül szükséges egy diploma, ha mondjuk nem egy építési vállalkozást szeretnél tovább vinni.
én ajánlom a gazdálkodási és menedzsmentet, ahol minden fontodat tanítanak neked, a számvitelen,marketingen át az adóig. tantárgyak között a menedzsmenten van a hangsúly, rengeteg stratégiát tanulsz,mindent ami egy sikeres vállalkozáshoz szükséges
2014. jan. 9. 20:56
Igaza van az utolsónak.
A lényeg hogy mindent te intézz, mert mások csak lehúznak. Ahhoz pedig széles körű ismeret kell, amit iskolában nem tanítanak. Maximum a teljesen szakirányos területen, pl kereskedelem és marketing, stb. Ha neked is témábavág.
2014. jan. 9. 21:13
Véleményem szerint meg egy vállalat vezetését nem lehet megtanulni az iskolapadban. Arra születni kell, hogy jó vezető légy. Ha elég nagy a vállalat és elbírja vegyél fel Nálad okosabb, tapasztalt embert egyes területekre (könyvelésre pl.). Ne Te csinálj mindent. Az hülyeség, abba csak belegebedsz. Persze ez csak a saját utam, nem kell ezt követni, csak azt mondom, ami nekem bevált.
2014. jan. 9. 21:31
Azért, mert mindent leírtok az adóból. Még egy rágót is. :)
2014. jan. 9. 22:50
Azért ha belefér az idődbe, menj csak egy a felsőoktatásba, hülyeséget ott sem tanítanak. ;) Plusz 3-5 év bulizás nem árt, mielőtt beleveted magad az élet sűrűjébe.
2014. jan. 10. 06:27
56%-os, ha ennyire könnyűnek látod a vállalkozást, hogy csak adót csalunk, meg leírogatjuk a rágót is, akkor gyere próbálj szerencsét te is. Te biztos sokkal több adót fizetsz, mint mi...
2014. jan. 10. 10:59
Kedves Utolsó. Az átlag ember nem szeretne 5 forintot se kockáztatni, nemhogy milliókat.... Arról nem beszélve, hogy sokan például a házunkra vettünk fel hitelt és úgy indítottunk vállalatot.
2014. jan. 10. 15:58
18/20 A kérdező kommentje:
apukám nem végzett semmi féle egyetemet, katona volt régen :) én azért szeretnék előtte egyetemre menni, hogy legyen hozzá valami alapom legalább, viszont 3 nagyobb testvérem van, senki nem szeretné tovább vinni, én pedig minden nyáron dolgozom a cégnél így szerintem alkalmas lennék erre. egyébként háztartási gépek alkatrészeit gyártja a cége :)
19/20 A kérdező kommentje:
az ÁVF-ről viszont azt hallottam, nagyon lepusztult suli :( a kereskedelem és marketing szaknak van köze egy vállakozáshoz?
Csak kereskedelem meg marketing kell szinte egy vállalkozáshoz...
Bár, nehéz általánosítani.
Általában....
2014. jan. 14. 12:09
Kapcsolódó kérdések: