Lakókocsis büfé nyitásához milyen feltételek engedélyek szükségesek?
Már több témában is utánajártam a dolognak, de nem nagyon tudtam kiigazodni, igazából arról lenne szó, hogy egy adott állandó helyre a városban letenném a lakókocsit, és hamburgereket árusítanék, melyeket én magam és alkalmazottal végeznék. Természetesen a hely miatt csak elvitelre van lehetőség.
Ez lenne az első saját vállalkozásom, egyelőre még vállalkozói engedélyem sincs.
A lakókocsit úgy bérelném, hogy teljesen felszerelt és a már a szükséges ÁNTSZ engedélyekkel rendelkezne.
Konkrétan az érdekelne, hogy nekem szükséges-e valami végzettség ennek a tevékenységnek a végzéséhez (olvastam olyat, hogy vendéglátós, vagy szakács végzettség szükséges, na az nincs. Ha esetleg egy szakács végzettséggel rendelkező alkalmazottat felvennék, úgy már működik a dolog?), hol tudnék erről pontos információt szerezni, kihez forduljak az indításhoz?
Szia jó hírem van . A napokban küldtem ezt valakinek, hasonló az eseted. kellemes olvasást kívánok. :)
Én velük csináltattam a haccp-t:
van letölthető írásos tájékoztatójuk, büfé termékhez nem kell szakács végzettség csak vendéglátó eladói elég. Alkalmazottat (ilyen végzettséggel)szerintem találsz munkaügyiben,még támogatást is adnak rá, így olcsóbb a bér-és járulékköltséged is. A haccp-n felül van viszont még pár dokumentáció ami kell, bérelt kocsi esetén is, de ebben is tudnak segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!