Szeretnék külföldi büféhez befektetőt, ill több pénzt. Valaki valani megoldást tud?
Kezdetnek azt gondold át, hogy birtokában vagy e valami tudásnak vagy ötletnek ami nagyon sok pénzt hoz a házhoz.
Ugyanis a befektető azért ad pénzt, hogy annak x szeresét kapja majd vissza.
A büfé önmagában nem hangzik nagy dobásnak.
"A büfé önmagában nem hangzik nagy dobásnak."
Miért kell, hogy nagy dobás legyen? Egyszerű, de nagyszerű. Nem kell mindig világmegváltó ötlet.
^^ Mondod ezt befektetőként?
Egyet értek az elsővel.
"Ugyanis a befektető azért ad pénzt, hogy annak x szeresét kapja majd vissza."
Amire te gondolsz, az a kockázati tőke. A befektetésnek rengeteg más típusa létezik, a világon befektetett pénz 99.99%-a nem hoz éves szinten 10%-nál magasabb hozamot és mégis nagyon elégedettek a befektetők.
Egyébként a kérdésre a válasz egyszerű: nem befektetőre van szükséged, hanem hitelre. Egy büfé nem olyan vállalkozás, amibe bárki is befektet, mert túl nagy a kockázat, túl sok idő amíg megtérül és pár millió Ft esetén relatív magas a befektetéssel járó adminisztrációs költség is.
és a 10% az nem x x-ese szerinted?
Direkt nem azt írtam, hogy 2x-esét vagy 3x-osotá. Léteznek tizedes számok is :)
a 10% az speciel az 1.1x-ese.
"és a 10% az nem x x-ese szerinted?" Nem írtam azt, hogy ne lenne az.
Nekem abból a részből, hogy "ami nagyon sok pénzt" egyértelmű volt hogy az X alatt te egész számra gondoltál és nem tizedesre.
Nem tudsz nagyobb pénzekben és hosszabb távban gondolkodni ugye? :)
Nem úgy szokás befektetni egy üzletbe, hogy 2 hónap múlva a 2x-esét veszed ki belőle. Pár év alatt visszajön a befektetett pénzed, utána pedig minden évben pozitív irányba áll a mutató, ha minden jól megy.
Amúgy meg ha jó üzletbe fektetsz bele és okosan, akkor kiveheted a pénzed többszörösét is bőven, csak épp több részletben és évek alatt.
huuuu...mennyi valasz:))
koszi Mindenkinek
Szoval nekem van otletem,es persze lehetosegem arra,h angliaba egy kis vallalkozast elinditsak,de mire osszeszedem a ravalot minimum ket ev..
de persze nem irhattam ki a konkret tartozkodasi helyemet,es az otletemet...
de tenyleg egy sima egyszeru bufere gondoltam,mert ahol elek jelenleg az osszes ilyen hely min 2-300%-os haszonnal dolgozik.szoval sokkal nagyobb uzlet van benne..mint otthon.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!