Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kft alapítása esetén ha...

Kft alapítása esetén ha alapítótőkét nem pénzbeli hozzájárulással hanem apportal biztosítom (pl. :ház) akkor előfordulhat hogy elveszítem a házat?

Figyelt kérdés
2013. nov. 17. 21:07
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Piackutatás?

Szerinted a Google készítői vagy Mark Zuckerberg mielőtt elkészítette a Facebookot, piackutatást végzett hogy lesz-e kereslet az oldalukra? Szerintem nem. Egyszerűen volt ez az ötletük, úgy gondolták megvalósítják és remélték hogy lesz rá kereslet. Több millió weblap van és piackutatásról beszélsz?

2013. nov. 18. 12:41
 12/21 A kérdező kommentje:
Meg szerinted az internetes oldalak nem úgy indulnak hogy vagy lesz belőle valami vagy nem? Mint írtam, több millió weblap van, szerinted mind sikeres lesz? És az ezen a területen befektetőket nem hiába hívják kockázati tőkéseknek. Pont azért kockázati tőke, mert vagy bejön vagy nem. A kockázati tőkések befektetnek mondjuk 10 startupba, de nem gondolják hogy min a 10 sikeres lesz. Ha csak 1 vagy 2 sikeres lesz, már is nyereséggel tudnak kiszállni. Piackutatás. :)
2013. nov. 18. 12:44
 13/21 anonim ***** válasza:

Te tudod, te házad.

Ő meg egy elég sikeres ember ezen a területen:

[link]

2013. nov. 18. 15:54
 14/21 anonim ***** válasza:

Gondolom ez még csak az első céged lenne, de egy kis tájékozottság mindenképp előnyödre válna az üzleti tervezésben,mivel nem elég az ötlet, a befektetőket meg is kell tudnod győzni arról,hogy Te valódi startup vagy.

Ők nem szerencsejátékosok, így abba fektetnek, amik valós piaci alapokon nyugszanak és reálisan, viszonylag rövid alatt megtérül a befektetésük.

Ehhez viszont elengedhetetlen a piackutatás, ha mást nem veszel alapul, azt a "problémát" jól kell ismerned és tudnod bemutatni, amire az innovációd megoldás lehet, továbbá a lehetséges "vevőkört" és azok szokásait,a potenciális konkurenseket, az esetleges mikro-, vagy makrogazdasági befolyásoló tényezőket, veszélyforrásokat az erősségeidet (leginkább a szakmaiságod, tapasztalatod adott területen) és a gyengeségedet (adott estben pl. a pénzhiányt).

Szerintem tanulmányozd ezt a oldalt mindenképp még mielőtt a házad kockáztatod..

[link]

2013. nov. 18. 16:28
 15/21 A kérdező kommentje:

Az olyan oldalaknak mint pl. a Twitter, milyen üzleti terve lehet vajon? Hiszen egész működése során eddig még nem termelt profitot, sőt, minden negyedévben több 10 millió $ veszteséget könyvel el. Mégis a tőzsdei értéke kb. 30 milliárd $. Milyen az üzleti terve szerinted? Mivel sikerült meggyőznie a befektetőket hogy érdemes befektetniük a pénzüket?

Vagy az olyan oldalaknak milyen üzleti tervük lehet mint pl. Linkbucks, Adfly?

2013. nov. 18. 16:44
 16/21 anonim ***** válasza:

Azért egy inc. és egy kft nem egy kategória ebből adódóan másak a befektetői is, és más szempontok alapján. ha érdekel olvasd el az investor relation menüpontokat.A negyedéves eredményekkel várt forgalommal, a fejlesztési tervekkel, stb. Ez mind az üzleti terv része.

de mondom szerintem olvass inkább ezeknek utána, hogy valós képed legyen egy vállalkozás indításáról és működéséről, mert a szakmádban jó lehetsz és elhiszem, hogy innovatív is vagy e téren, de a az üzleti része elég ingatag lábon áll,pláne hogy még ingatlant is kockáztatnál vele.

2013. nov. 18. 17:18
 17/21 A kérdező kommentje:

Honnan veszed hogy az üzleti részéhez nem értek?

A kedvencem amúgy az hogyha megkeresek egy magát befektetőnek nevező személyt az ötletemmel, akkor a válasz az hogy nem biztos hogy lenne piaca stb. Miközben sorra jönnek futószalagon a hasonló oldalak. Íme: [link]

Ezeknek hogy van piaca, az én ötletemnek pedig hogy ne lenne amikor ilyen weblap még nincs?

2013. nov. 18. 18:24
 18/21 anonim ***** válasza:

Na látod, ha nem győzöd meg a befektetőket, nem is adnak rá pénzt. De nyilván az sem indok, hogy már van hasonló, vagy hogy jönnek ki ilyen oldalak, mert akkor az már nem innovatív.

Azt, hogy nem értesz nagyon hozzá, a megnyilvánulásaidból látszik. pl üzleti terv piacelemzés nélkül, vállalkozási forma megválasztása,apport kérdése, forrásszervezésben meg hol hitel, hol befektető jön elő. Igazából olyan mintha az ötleted meglenne, de semmi más eddig.

2013. nov. 18. 18:59
 19/21 A kérdező kommentje:

Én befektetőt szeretnék, mert a hitel nem a legjobb megoldás, de ha nem találok befektetőt, nyilván kénytelen lennék hitelt felvenni.

Még egyszer kérdezem: pl. a google vagy a facebook végzett piaci elemzést? Nem. Megcsinálták és az internetezők fele használja a szolgáltatásukat. Az én oldalam is ilyen volna, mindenkinek szólna. Ennek tükrében dolgoztam ki az üzleti tervemet. Tehát az üzleti tervem lényege, hogy mindenki aki használja az internetet, használja az oldalamat is, vagy legalább is nagy részük.

2013. nov. 18. 19:06
 20/21 A kérdező kommentje:

"De nyilván az sem indok, hogy már van hasonló, vagy hogy jönnek ki ilyen oldalak, mert akkor az már nem innovatív."

Én nem mondtam hogy van hasonló. Azt mondom hogy jönnek sorra ugyanolyan típusú oldalak: tumblr, instagram, flickr stb. ezek így már nyilván nem innovatívak (úgy látom megtanultad ezt a szót hogy úgy tűnjön hogy jártas vagy ezen a területen), mégis teszik beléjük a pénzt.

2013. nov. 18. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!