Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Az alacsony fizetésű főállásom...

Az alacsony fizetésű főállásom mellé másodállásban őstermelő szeretnék lenni. Szerintetek nyereséges lehet?

Figyelt kérdés
Egy háromezer négyzetméteres telket tudnék 7-800ezerért megvenni, és tavasztól azon fűszerpaprikát, fokhagymát termeszteni, tyúkokat tartani tojás eladás céljából. Valóban szeretném is csinálni, a főállásomért nem rajongok. Szerintetek anyagilag megérheti, érdemes belevágni?

2013. nov. 14. 19:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
"0.3 hektárt hétvégente, délutánonként is meg lehet kapálni"---Hány ember és hány óra alatt? Kíváncsi lennék a véleményedre "kedves" másik válaszoló.
2013. nov. 14. 21:22
 12/17 anonim ***** válasza:
86%
Milyen 1500? Ne röhögtess már. Hol adnak 1500 ft-ért egy kg tört paprikát? Esetleg a nagybanin, ha veszed mázsaszám. Senki nem mondta, hogy egyben kell eladni egy kereskedőnek. Milyen fajta licensz? A szegedi 101-es? Szabadon szaporítható, a kutya nem szól bele. Nem mondanám feketének, legyen inkább szürke. De miért adnék az unokatestvéremnek, szomszédomnak, nagybátyámnak, stb nyugtát? 0.3 hektárt egy nap alatt megkapálok egyedül, ha nem akkor állok neki, amikor már 1 méteres a gaz. Azt nem értem, hogy ha teljesen inkompetens vagy a témához, akkor minek erőlködsz?
2013. nov. 14. 21:30
 13/17 anonim ***** válasza:
44%

Látom az ellenvéleményt te nem észérvekkel nyugtázod, hanem sértegetéssel. Ebben nem leszek a partnered!

Viszlát, szebb jövőt!

2013. nov. 14. 21:56
 14/17 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem se termelj több félét rajta. Én személy szerint inkább tyúkokat tartanék illetve hízlaldát csinálnék mert a zöldség ha nem tudod eladni elrohad, nem friss , megy a levesbe viszont a tojás manapság nagyon drága és ha kéz alatt olcsóbban tudod adni mint a bolti ár legyen mondjuk 40ft/db egy nap megtojik egy tyúk számoljunk mondjuk 5-el 10tyúk az 50, ha minden nap eladsz 50-et adómentesen az 40.000forint ha csak 20napot számolunk, de 31en tojik. A másik meg hogy 10tyúk semmi ilyen területen akár több százat is tarthatsz arról nem beszélve hogyha levágod őket akkor a húsát is el tudod adni ami szintén szép pénz, ha még tartanál teheneket akkor ott a házi tej ami szintén kelendő ha disznókat akkor meg ott a húsa.. Nem akarom elvenni a kedved a zöldségtől de szerintem az állatok sokkal jövedelmezőbbek , persze sok meló is van velük, mindennapos, de ha tudod egyedül csinálni (jelzem beleférne 1 napba talán a karbantartás) és nem kell alkalmazott akkor még jól is élnél belőle. Főleg hogyha van egy spár meg pirinéni kisboltja a térségetekben.

sok sikert, üdv

2013. nov. 14. 22:58
 15/17 anonim ***** válasza:
Milyen sértegetés? Minden állításodat megcáfoltam pontról pontra. Legfeljebb annyiban "sértegettelek", hogy rákérdeztem, hogy minek beszélsz bele a témába, ha nincs róla fogalmad. Ez meg azt gondolom, hogy teljesen jogos. Nem értem min kell megsértődni... Legutoljára óvodában hátráltam ki így, ha nem volt igazam.
2013. nov. 15. 06:28
 16/17 anonim ***** válasza:
81%
74%-os, tehén? 0.3 hektáron? Csak legelni 1 hektár a minimum egyetlen tehénnek, és akkor még legalább ennyi kaszáló is kell a téli szénához. Tényleg nem értem, minek kell hozzászólni egy témához, ha nem értek hozzá...
2013. nov. 15. 06:31
 17/17 anonim ***** válasza:

Látom te nem az az embertípus vagy, aki kerüli a felesleges veszekedést. Tényleg az utolsó alkalom, hogy válaszolók neked, veheted aminek szeretnéd óvódás tettnek is akár, ez egy szabad ország szabadon lehetsz bunkó, illetve gondolhatsz amit csak szeretnél...

"Milyen 1500? Ne röhögtess már. Hol adnak 1500 ft-ért egy kg tört paprikát?"---írtam guglizz rá, rögtön az első találat 10kg-os kiszerelés esetén 1200Ft/kg+áfa, ez tényleg több mint 1500 viszont csak az áfa miatt. Aki feketén értékesít a barátainak, legalább ne áfásan adja el ráadásul ár fölött, a barátokkal való bánásmódnak is vannak határai! (A kérdezőnek linket is küldtem)

Állításod szerint, elnézést véleményed szerint 500-1000 Ft/kg áron őrlik. 1200Ft+áfa-ért megvehető! Akkor minek fizetne érte majdnem ennyit őrletésre?

Szintén tőled egy idézet "1 hektáron 5-20 t fűszerpaprika teremhet." Szerinted ebből max 4t lehet, én max. 5-öt írtam rá, de akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba a max 20/10*3=6t lehet! Én a leszedett paprika felvásárlási árával számoltam a bevételét, szerinted ez baromság. Kapásból 1000Ft-os őrletésről 3000-es árról, feketén való eladásról, áfacsalásról kezdesz szónokolni, már-már a kérdezőbe szuggerálni lopjon csaljon hazudjon!

Mindezt böfögéssel, hozzá nemértéssel, inkompetenciával, ovódával palástolva!

"Minden állításodat megcáfoltam pontról pontra."---pont ellenkezőleg!

"Legutoljára óvodában hátráltam ki így, ha nem volt igazam."---látom azóta fejlődtél, sajnos nem előnyödre!

Személy szerint én olyan helyzetekben hátrálok ki egy vitából, ha látom értelmetlen és felesleges időpazarlás.

Részemről kihátrálók ebből a "vitából", magyarázd amivel szeretnéd, akár győzelemként is megélheted!

Szebb napot!

2013. nov. 15. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!